Real-time app helpt efficiënt machines inplannen

Artikel delen

Sterk heiwerken is een funderingsspecialist: door damwanden te trillen, drukken of heien zorgen ze er onder andere voor dat kademuren langs havens geplaatst worden, oevers langs kanalen beschermd worden en dijken worden verstevigd. Voor dit soort projecten is het cruciaal dat de juiste machine op het juiste moment beschikbaar is en ingepland staat.

Dennis Leeuwerke, project manager bij Sterk: “De machines zijn bij ons in het hele proces de leidende factor. De planning legden we voorheen alleen altijd vast op fysieke metalen planborden. Dat werd vooral een struikelblok omdat we vanuit twee verschillende locaties (Eembrugge en Drachten) projecten gingen inplannen. Om ervoor te zorgen dat iedereen goed op de hoogte was van de meest recente planning werd er veel heen en weer gebeld en geappt. Dat werkte niet bepaald handig.”
Het werd vrij snel duidelijk dat er behoefte was aan een digitale applicatie waarmee medewerkers eenvoudig machines kunnen reserveren aan de hand van de projectplanning. Tegelijkertijd moet het een duidelijk en accuraat overzicht geven van de meest recente machineplanning. Voor deze specifieke wensen was geen standaard software product beschikbaar en dus werd maatwerk software bouwer beeproger ingevlogen om mee te denken. Aan de hand van de specifieke wensen van het team van Sterk werd een webapplicatie ontworpen. Het resultaat is een webapplicatie waarmee iedereen op elk moment kan zien welke machines op dat moment gereserveerd of beschikbaar zijn. Daarnaast kan elke medewerker van Sterk eenvoudig een evenement aanmaken, waarin hij of zij onder andere aangeeft:

  • Onder welk project dit evenement valt (de project data wordt automatisch vanuit hun ERP pakket Exact Globe binnengehaald).
  • Onder welke afdeling het evenement valt.
  • Welke machine daarvoor gereserveerd moet worden.
  • Wat de begin- en einddata van het evenement zijn.
  • Wie de uitvoerder is.

Ervaringen

Er is bewust voor gekozen om eerst een basis app te ontwikkelen met de genoemde functionaliteiten. Met feedback van de gebruikers – van calculator tot werkvoorbereider – wordt de app waar nodig vervolgens verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Zo sluit hij altijd aan op de wensen en behoeften van medewerkers. “We werken er nu ongeveer zes maanden mee en de ervaringen zijn positief: de app scheelt ons ontzettend veel tijd, omdat we elkaar niet meer hoeven ‘lastig te vallen’ om inzicht te krijgen in de planning”, aldus Dennis.

beeproger, www.beeproger.com