InfraCampus bundelt kennis infrasector

Artikel delen

Op 10 april 2019 wordt er op het Bouw & Infra Park in Harderwijk, de InfraCampus officieel geopend. Deze ontmoetingsplek voor bedrijven en organisaties in de infrasector is gerealiseerd in de grote bedrijfshal op een centrale plek op het groene park. De B&I InfraCampus wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de stichting Innovatie Kenniscentrum Nederland (IKN). Deze stichting is ook aanwezig op de Infra Relatiedagen 2019.

De B&I InfraCampus is een bijzondere ontmoetingsplek voor professionals die werkzaam zijn in de infra en de openbare ruimte, met een speciale aandacht voor innovaties en actuele ontwikkelingen. In de InfraCampus bevinden zich circa 60 permanente stands van leveranciers. Door de aanwezigheid van deze leveranciers kan de bezoeker in korte tijd kennis maken met vele producten en diensten op het gebied van infra en openbare ruimte.
Regelmatig organiseert B&I InfraCampus in nauwe samenwerking met de Stichting IKN interessante lezingen en presentaties. IKN is een samenwerkingsverband dat zich richt op het verzamelen, ordenen en delen van kennis van de afvalwaterketen. Met speciale aandacht voor innovaties en decentrale oplossingen rond stedelijk afvalwater. Tot de overige activiteiten van de InfraCampus behoren onder andere het organiseren van brancheseminars en andere activiteiten in het belang van de branche.

Ruimtelijke adaptatie

Op 13 december 2018 opende IKN al de deuren van haar nieuwe onderkomen. Tijdens deze eerste netwerkdag stond het thema Ruimtelijke adaptatie in de praktijk centraal. Veel standhouders van de permanente stands hebben ook een relatie met dit thema. Steeds vaker worden kortstondige, heftige regenbuien afgewisseld met perioden van droogte en warmte. Regenval leidt zo tot wateroverlast, terwijl door droogte verzakkingen optreden en de grondwaterstand daalt. Op plekken met veel verharding en weinig groen wordt het warmer, hetgeen kan leiden tot hittestress. De onbalans tussen neerslag en droogte heeft negatieve gevolgen voor het milieu en leidt steeds vaker tot economische schade. Maar hoe kun je nu met deze problemen in de buitenruimte zo praktisch mogelijk omgaan? Welke oplossingen zijn er? En welke rol kan ‘groen’ hierin spelen? Diverse leveranciers bieden oplossingen voor deze problematiek.

Wanneer open?

De B&I InfraCampus is iedere werkdag open voor bezoekers. Van tevoren kunt u online bekijken welke stands zeker bemand zijn. En uiteraard kan er ook een afspraak gemaakt worden. Voor het gebouw en op het Bouw & Infra Park is voldoende parkeergelegenheid. Het park beschikt verder over een eigen parkcateraar, grand café met terras, hotelkamers, congrescentrum en evenementenhal.

Informatie

Bouw & Infra Park B.V.
Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Tel. 0341 499 000
www.bouwinfrapark.nl