Opslag voor onder meer hemel- en rioolwater

Artikel delen

Bergschenhoek Civiele Techniek introduceert RObu Weholite op InfraTech 2019. Dit is een zeer veelzijdig systeem voor opslag/buffer van onder andere hemelwater, rioolwater en opslag van vloeistoffen voor industriële toepassingen.

De RObu Weholite HDPE buizen zijn opgebouwd uit een kokerprofiel dat spiraalvormig eindeloos aan elkaar wordt gelast tijdens de buizenproductie. Dankzij de keuze van verschillende wandprofielen kan aan de hand van de randvoorwaarden de optimale buis met de juiste sterkteklasse worden geproduceerd. De lichte en sterke buizen zijn eenvoudig te verwerken en zijn er geen complexe funderingen noodzakelijk. Alleen een grondverbetering is voldoende.
Het assortiment omvat onder andere buizen met een diameter van 400 tot 3500 mm in verschillende sterkteklassen. De buizen kunnen worden voorzien van onder andere eindschotten, putten en inspectieschachten. De onderlinge buizen kunnen in het werk gelast of gekoppeld worden door een klembandverbinding.

Breed toepasbaar

De kokerprofielen waar de RObu Weholite buizen van worden geproduceerd, kunnen ook als vlakke panelen worden verwerkt. Met deze sterke panelen kunnen rechthoekige ruimtes, zoals pompstations, inspectiekamers of andere specifieke reservoirs worden gerealiseerd. Door de hoge chemische resistentie is HDPE zeer geschikt voor toepassingen bij afvalwaterbeheer, industrie en landbouw. HDPE is tevens een zeer duurzaam materiaal en is 100% recyclebaar.
De uitstekende hydraulische eigenschappen van HDPE maken RObu Weholite ook een ideaal materiaal voor duikerbuizen of onderleiders. Door de grote lengtes (tot 12 meter) zijn er weinig koppelingen nodig en met een grote keuze in diameters is dit systeem geschikt voor een grote diversiteit aan toepassingen.

Bergschenhoek Civiele Techniek
Standnr: 2.201, InfraTech
www.bergschenhoek-ct.com