Sloophamers voor diverse toepassingen

Artikel delen

SAES International B.V. heeft een ruime collectie Epiroc sloophamers tot 7.000 kg eigen massa beschikbaar. Deze zijn geschikt voor graafmachines tot 120 ton eigen massa, voor zowel korte als lange termijn inzet.

Voor onderwater inzet is een extra kit nodig om lucht op de sloophamer te houden. Wanneer deze onderwater werkt moet er constant lucht op staan. Bij een onderbreking schakelt de kit het systeem uit en wordt schade voorkomen aan de graafmachine en de sloophamer. Deze kit wordt voor de projecten opgebouwd en later weer gedemonteerd.

Voor projecten die binnen een korte periode moeten worden geklaard, zoals viaductensloop, levert SAES stand-by sloophamers. Hierdoor kan bij stilstand, het werk meteen worden hervat. Tijdens de recente sloop van de viaducten over de A27, een klus die met onder andere 10 Epiroc sloophamers werd geklaard, leverde SAES vier Epiroc HB 7000 sloophamers en twee Epiroc HB 4100 sloophamers uit eigen vloot.

Momenteel wordt voor onderwater inzet speciale Bio-beitelpasta geleverd, die geen oliebestanddelen heeft en het milieu niet onnodig verontreinigt.

SAES International BV, www.SAES.nl