Kennisevenement digitalisering watermarkt

Artikel delen

Een gloednieuw kennisevenement gericht op digitalisering van de internationale watermarkt zal november 2019 plaatsvinden tijdens de Amsterdam International Water Week in de RAI in Amsterdam. Het Aquatech Innovation Forum is speciaal bedoeld voor professionals in watertechnologie op zoek naar vernieuwing en inspiratie. Daarbij draait het om technologische innovaties, noodzakelijk om huidige en toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden.

Met als thema ‘Mastering Water’s Digital Transformation’ brengt het Forum utilities, toeleveranciers en wetenschappers samen om praktijkervaringen met het doorvoeren van innovatieve oplossingen te bespreken. Bezoekers kunnen op basis van keynotes, workshops en interactie met sprekers eigen, actuele agendapunten inbrengen.

Het Aquatech Innovation Forum is een eendaags evenement dat wordt georganiseerd voorafgaand aan de beurs Aquatech Amsterdam. Zo vormt het een verbinding tussen de innovaties op de beurs, de deelnemers in de Aquatech Innovation Award, en bezoekers op zoek naar technische vernieuwing. Het evenement is bedoeld voor watertechnologie professionals: van technisch directeuren bij utilities tot ingenieursbureaus, leidinggevenden bij technologieleveranciers en investeerders op zoek naar de volgende stap voor hun organisatie.

Content Board

Een mix van (innovatie) managers van utilities, adviseurs, onderzoekers en leveranciers van oplossingen vormen samen de Content Board. Deze vergaderde eind november 2018 in Amsterdam om de laatste trends en onderwerpen te bespreken en om een start te maken met de agenda voor het Forum. De onderwerpen richten zich op innovatie en praktische oplossingen voor bestaande en toekomstige uitdagingen, zoals cyber security en digitale weerbaarheid, smart cities en de rol van Water 4.0, alsmede het omzetten van Big Data in direct bruikbare gegevens.
Het Forum is het derde stukje van de Aquatech-puzzel en complementeert een drietrapsraket van evenementen op het gebied van innovatie: het Aquatech Innovation Forum, de Aquatech Innovation Award en de internationale vakbeurs met ruim 26.000 verwachte water professionals. Het Aquatech Innovation Forum wordt gehouden op maandag 4 november 2019, de dag voordat Aquatech Amsterdam haar deuren opent.

www.aquatechtrade.com/innovation-forum