BAM bril wint Innovatie Award 2019

Artikel delen

Tijdens Infra Relatiedagen 2019 werd de Innovatie Award uitgereikt voor het meest innovatieve product. Gedurende de vakbeurs zijn innovaties beoordeeld door een vakjury en door bezoekers. De keuze viel unaniem op de digitale bril van BAM waarmee de bestaande ligging van leidingen in de ondergrond digitaal 3D in beeld komt op een bril bij een medewerker.

Miranda Vrieling van beursorganisator Easyfairs heeft de prijs uitgereikt aan BAM Infra Energie & Water.

De innovatie brengt de bestaande ligging van leidingen in de ondergrond digitaal 3D in beeld op een bril bij de medewerker. Hierdoor kan in engineeringsfase lokaal een optimalisatie plaatsvinden bij de keuze van een tracé. Dit zal bijdragen aan een vermindering van graafschades. De innovatie registreert de afwijking en genereert een digitaal bestand voor de beheerder (info van daadwerkelijke ligging gaat naar Kadaster). Hierdoor wordt de totale sector geholpen.

Het oordeel van de vakjury: “Deze innovatie combineert verschillende bronnen om een al decennia bestaand probleem voor de infra op te lossen; het inzichtelijk maken waar kabels en leidingen in de bodem liggen en onder meer graafschades voorkomen. De impact op het dagelijks werk in de infra is in potentie groot.” Op nummer twee is Van Rens Mobiliteit geëindigd met Veilige Fietspaden. De derde plek ging naar GBN Groep met hun innovatie Circuton.

De twintigste editie van Infra Relatiedagen is op 5, 6 en 7 februari 2019 bezocht door 16.340 bezoekers. Dat zijn er ruim 300 meer dan vorig jaar. Onder alle bezoekers waren ook 410 studenten aanwezig. Uit een enquête onder studenten bleek dat ze de beurs beoordeelden met een 7,7. Ook exposanten waren positief over het beursverloop. Zo schreven meer dan 80 exposanten zich direct tijdens de beurs al in voor 2020-editie van Infra Relatiedagen.