Caterpillar motiveert klanten met unieke brandstofgarantie

Artikel delen

Almere, 15 mei 2019 – Klanten van Pon Equipment, kunnen vanaf nu gebruikmaken van de zogenaamde brandstofgarantie op geselecteerde wielladers. “De technisch ingenieurs van Caterpillar zijn continu bezig om onze producten duurzamer te maken, goedkoper te laten draaien en minder brandstof te laten gebruiken. We hopen met deze brandstofgarantie extra bewustzijn te creëren rondom brandstofverbruik en eindgebruikers te stimuleren hoe daar optimaal mee om te gaan.” Aldus Bastiaan Snick, Marketing Directeur bij Pon Equipment. “Voor iedere liter brandstof die een machine meer verbruikt dan het door Caterpillar gegarandeerd verbruik ontvangt de klant €1,17.”

“Momenteel gaat 30% van bedrijfskosten naar brandstof. Naast het feit dat een hoog brandstofverbruik negatief effect heeft op het milieu, is het dus ook een enorme kostenpost voor bedrijven. Vandaar ook de benaming voor deze campagne: Denk aan de brandstoftank. Caterpillar integreert tientallen features in machines met als doel om brandstof te besparen. Denk bijvoorbeeld aan motoren met een hogere vermogensdichtheid. Hiermee worden betere prestaties behaald bij een lager gewicht, wat resulteert in hogere brandstofefficiëntie en lagere emissies. Daarnaast zijn er geavanceerde systemen ontwikkeld die de motor uitzet na een vastgestelde stationaire periode.”

Klanten die voor 30 september 2019 bij Pon Equipment een Caterpillar wiellader aanschaffen ontvangen na registratie van de machine ieder kwartaal een rapportage waarin het werkelijke verbruik wordt vergeleken met het gegarandeerde verbruik. Blijkt het werkelijke verbruik hoger dan het gegarandeerde verbruik? Dan keert Caterpillar €1,17 uit voor elke liter die de machine meer verbruikt heeft dan is gegarandeerd. Hiermee spreekt Caterpillar het vertrouwen uit in de duurzaamheid, beperkte CO2 uitstoot en efficiëntie van hun producten. De voucher kan voor alle Pon Equipment services en diensten gebruikt worden.

“Uiteraard ligt er ook een stukje verantwoordelijkheid bij eindgebruikers. Onze systemen bieden alle gegevens die nodig zijn om prestaties te benchmarken en verbeterdoelen in te stellen. Ook informeren we onze klanten over het belang van brandstofefficiëntie en manieren om brandstof te besparen. Denk aan het beperken van stationaire uren, het slim gebruik maken van machine data voor analyse en andere besparingstips voor de machinist. Met de brandstofgarantie willen we overigens niet alleen een signaal afgeven naar onze klanten, maar ook richting de markt.”

Meer informatie kan je vinden op onze campagnepagina:
https://www.pon-cat.com/nl/brandstofgarantie