Komatsu WA475-10 wiellader met innovatieve KHMT transmissie

Artikel delen

Komatsu stelde op de Bauma 2019 de totaal nieuwe WA475-10 voor: een krachtige en veelzijdige 24 ton-wiellader van de nieuwe generatie. Hij is uitgerust met de innovatieve hydraulische en mechanische transmissie van Komatsu (KHMT) en een EU Fase V-motor. De WA475-10 beschikt over alle voordelen van zijn voorganger, maar verbruikt 30% minder. Door de combinatie van brandstofefficiëntie, productiviteit en gebruiksgemak, is hij geschikt voor elke klus.

Bij lage toerentallen levert de EU Fase V-conforme Komatsu-motor een hoog vermogen en een hoger motorkoppel voor meer kracht. De hydraulische en mechanische transmissie van Komatsu (KHMT) is een innovatieve Komatsu-technologie die de wiellader nog krachtiger en brandstofefficiënter maakt. Dankzij de traploze toerentalregeling kan de maximale snelheid van de machine aangepast worden aan de omstandigheden op de bouwplaats in het hele toerentalbereik. De koppelbegrenzer voorkomt gripverlies op moeilijke ondergronden.
Bij het nieuwe model heeft de motorvermogensregeling iets compleet nieuws: de hydraulische snelheid kan apart geregeld worden direct met het gaspedaal. Het is nu gemakkelijker dan ooit tevoren voor de machinist om de ideale balans tussen tractie en hefvermogen te vinden. De Z-kinematiek zorgt voor meer hefkracht en een hogere productiesnelheid. De hefsnelheid en de stabiliteit van de machine verhogen ook de productiviteit, met name bij het laden in V-vorm in beperkte ruimtes. Ook kunnen de responstijd van het hydraulische systeem en de hef- en kipsnelheden aangepast worden aan de omstandigheden op de bouwplaats. Meerdere functies, zoals het automatisch vullen van de bak, helpen de machinist productief te blijven zelfs tijdens lange werktijden.

BIA, www.biagroup.com