Maaibreedte maal snelheid

Artikel delen

Met de Groundsmaster 1200 introduceert Toro-importeur Jean Heybroek (Houten) dit voorjaar een nieuwe driedelige getrokken cirkelmaaier van Toro voor achter de trekker. Met een maaibreedte van 3,70 meter en een snelheid van 9,7 km/h bedraagt de maaicapaciteit dik 3,5 hectare per uur.

Elk maaidek van de Toro Groundsmaster 1200 is 137 cm breed met een overlap van 23 cm tussen de maaidekken. Rollen aan de voor- en achterzijde van elk maaidek garanderen een goede bodemvolging. Deze rollen zorgen bovendien voor een mooi streeppatroon in het gras. De maaidiepte is traploos instelbaar van 1,3 tot 10,2 cm.

Beide buitenste maaidekken zijn voorzien van een uitbreekbeveiliging, zodat je niet meteen schade hebt als je een paaltje of boom raakt. Voor transport worden de zijdekken verticaal geheven, waardoor de transportbreedte op de weg beperkt blijft tot 218 cm. Voor een grotere wendbaarheid kan de dissel van de machine verlengd worden. De machine verlangt een minimaal vermogen van de trekker van 26 kW (35 pk).

Jean Heybroek
www.jeanheybroek.com