Yanmar gaat voor one stop shopping

Artikel delen

De Japanse fabrikant Yanmar werd opgericht in 1912. In eerste instantie produceert Yanmar een compacte dieselmotor, later worden er ook landbouw- en constructie machines gefabriceerd. Sinds 1984 worden de Yanmar constructie machines ook in Europa verkocht. Het bedrijf heeft momenteel twee fabrieken in Europa voor de productie van de constructie machines: in Frankrijk en Duitsland.

In de twee fabrieken worden 80% van de totale Yanmar constructiemachines gebouwd die in Europa worden verkocht. De andere 20% komt uit de fabriek in Japan. Sinds de overname van de Terex fabriek in 2016 is Yanmar een full liner geworden voor compacte constructie machines.

Met een gamma van 24 modellen rups graafmachines, drie modellen bandenkranen, vijf modellen wielladers en vijf modellen rups dumpers kun je oprecht zeggen dat je met een specialist te doen hebt. Wereldwijd heeft het bedrijf 699 constructie dealers.

Geert-Jan de Kok bv

In Nederland word Yanmar exclusief vertegenwoordigd door Geert-Jan de Kok bv. Deze importeur heeft in Nederland vijf eigen vestigingen en werkt verder nog met diverse lokale dealers. Naast Yanmar is Geert-Jan de Kok bv ook importeur van Mustang, Gehl, Paus en Manitou compact wielladers en schrankladers, Bema veegmachines, MAC trailers en Krampe kippers. Naast de grondverzet machines is de importeur ook dealer voor John Deere landbouw machines.

Yanmar, www.geert-jandekok.com en www.yanmarconstruction.eu