Enkelzijdige heggenscharen: grootste range, laagste gewicht

Artikel delen

Wanneer efficiëntie en een laag gewicht hoog op de lijst staan van de hovenier, dan zijn enkelzijde heggenscharen een goede keuze, zoals de ECHO heggenscharen. Deze hebben een opvangplaat (of deflector) op de messet. Door de opbouw van de machine kan het gewicht duidelijk lager blijven in vergelijking met vergelijkbare dubbelzijdig werkende machines.

Dankzij deze opbouw is de machine circa 500 tot 600 gram lichten, en dat ga je per dag goed in schouders en armen voelen. Het niet meer afrapen van het snoeimateriaal op de bovenzijde van de haag geeft ook nog eens een grote tijdsbesparing. In één beweging schep je als het ware het snoeimateriaal tijdens het scheren eraf.

Bij de verticale snoeibeweging valt het snoeisel op afstand van de haag op de bodem door de deflector, wat het opruimen na de snoeibeurt vergemakkelijkt.
Ook het knippen in één richting komt het resultaat en de gezondheid van de heg enkel ten goede.

De ECHO HCS enkelzijdige heggenscharen zijn te verkrijgen met de meslengtes 59 cm, 73 cm en 84 cm. De meest compacte HCS-2810ES is al leverbaar vanaf € 699,- incl. BTW en weegt slechts 4,7 kg.
Kijk op www.echodependonit.com voor meer informatie of voor een dealer in uw buurt. Vraag bij uw dealer naar een machine om uit te testen.

EuroGarden
www.eurogarden.be