HENGELO KLIMAAT- EN TOEKOMSTBESTENDIGER

Artikel delen

Om de winkelleegstand te verminderen heeft de voormalige verkeersstraat in het centrum van Hengelo een metamorfose ondergaan. Er is meer groen gekomen en oogt het centrum speelser dankzij de warmrode bestrating en het bijzondere lijnenspel van de ACO lijngoten.

Foto: M. Christenhusz Heijmans Infra

Naast de esthetische toevoeging zorgen de ExoDrain lijngoten van ACO met de custom made CorTen-stalen roosters voor de klimaatbestendige regenwaterafkoppeling in de winkelstraat. Zo wordt het hemelwater niet meer direct geloosd op het riool maar opgevangen en naar de Hengelose beken geleid.

De ExoDrain lijngoot is een aangepaste afvoer, gemaakt van een CorTen-stalen exoskelet dat gevuld is met beton. Op een voldoende draagkrachtige ondergrond biedt deze zeer sterke constructie vele voordelen. Zo is er geen brede betonstrook meer zichtbaar aan het wegoppervlak, is de plaatsingstijd veel korter en heeft u altijd een perfect eindresultaat.
Dankzij deze herinrichting is het centrum van Hengelo sfeervoller, klimaat- en toekomstbestendiger geworden.
Meer weten over de ExoDrain lijngoten of hoe wij kunnen helpen met een klimaatbestendige leefomgeving? Kom dan naar onze stand 3.2.62 tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte.

ACO
www.aco.nl