Zuigunit als graven niet mag

Artikel delen

Afkomstig uit de spoorwegwereld, maar de laatste jaren wordt de Pladdet zuigunit steeds vaker gebruikt in de gehele GWW-sector. Deze zuigunit is een apparaat dat grond, zand, water, ballast & grind opzuigt, ideaal op plekken waar door milieu- of veiligheidsregels een graafverbod is. Het apparaat kan worden uitgerust met iedere aankoppelplaat, zodat het eenvoudig aan de graafmachine (min. 15 ton) gekoppeld kan worden.

De unit heeft zich de afgelopen jaren bewezen als zeer betrouwbaar, slijtvast en robuust. Het is niet voor niets dat bedrijven zoals Strukton, VolkerRail, de Ridder, BAM Infra, Berende en Van Oosterwijk juist deze zuigunit hebben gekozen. Door de jaren heen zijn er aan de hand van gebruikersinput steeds kleine verbeteringen doorgevoerd.

De zuigunit is voorzien van hydraulisch bedienbare deuren, heeft een reservoir van circa 1000 liter en wellicht de grootste troef is dat de zuigmond zowel kan roteren links rechts als op en neer bewegen. Hierdoor komt ook vastzittend materiaal los.
Standaard wordt de aankoppelplaat bovenaan gemonteerd, maar de units zijn standaard ook voorbereid op zij-montage zodat ook in lage ruimtes gewerkt kan worden. Alle functies van de zuigbak kunnen bediend worden door middel van een meegeleverde afstandsbediening.

Het komt vaker voor dat er een algemeen graafverbod is op bepaalde plekken om milieu- of veiligheidsredenen. De Pladdet zuigunit biedt hierbij uitkomst en kan ingezet worden voor:

  • Grond wegzuigen rondom boomwortels (vervanging of verplanting)
  • In stedelijk gebied de kabels zonder risico blootleggen
  • Spoorwegballast opzuigen
  • Diverse andere activiteiten waarbij geen graafschade mag worden gemaakt aan bodemstructuur maar het wel noodzakelijk is grond/zand weg te halen
  • Leegzuigen van vijvers / plassen

Pladdet
www.pladdet.nl