Sprinter bestverkochte besteller

Artikel delen

Mercedes-Benz Vans kijkt terug op een meer dan geslaagd 2019. De Mercedes-Benz Sprinter had in ons land namelijk zijn meest succesvolle jaar ooit. Ondernemend Nederland koos er in 2019 en masse voor en uiteindelijk zijn er 7.930 Sprinters op zowel geel als grijs kenteken verkocht. Daarmee was de nieuwe Sprinter veruit koploper in de klasse van de grote bestelwagens.

Wordt de elektrische Sprinter net zo’n succes als de huidige dieselversie?

De grote en veelzijdige bestelwagen wordt door velen gezien als de benchmark in zijn segment. Dat mede dankzij vertrouwde eigenschappen als flexibiliteit, robuustheid en zuinigheid, aangevuld met veiligheidsfeatures op personenwagenniveau, de digitale vlootoplossingen van Mercedes PRO en het innovatieve multimediasysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). De Sprinter is verkrijgbaar in meer dan 1.700 verschillende varianten met zowel achterwiel- en vierwielaandrijving, alsook voorwielaandrijving.

Het Sprinter-succes vormt een solide basis voor verdere groei in 2020. We zijn nieuwsgierig naar het rijgedrag van de nieuwe en 100 procent elektrische eSprinter. Deze stadsbesteller – vanwege zijn beperkte bereik – komt er snel aan. De organisatie áchter de Sprinter gaat met VanPro adVANce bovendien een volgende fase in om ondernemers te ontzorgen. De succesvolle bestseller van Mercedes-Benz Vans bereikt binnenkort een belangrijke mijlpaal: het 25-jarige jubileum. Kortom, de (vernieuwde) oudjes doen het nog best…..

www.mercedes-benz.nl/vans/nl

Auteur: Pieter de Mos