Inspecteren en meten met drones levert tijdwinst op

Artikel delen

Steeds meer bedrijven in de bouw en wegenbouw ervaren de voordelen van meten en inspecteren met behulp van drones. Brandsma Digitaal Meten (BDM) in Bolsward heeft hier de apparatuur en expertise voor in huis. Het landmeetkundig bureau zet binnen en buiten Nederland drones in. Het werkt snel en maakt alles inzichtelijk.

Drones van BDM zijn verbonden met het GPS RTK netwerk en voldoen aan hoge keuringseisen. Gecertificeerde, in landmeting gespecialiseerde droneoperators voeren de werkzaamheden op locatie uit. Na de opbouw van het basisstation kunnen de drones direct de lucht in. Ze mogen vrijwel overal vliegen, zelfs bij militair terrein en boven wegen en gebouwen.

De inzet van drones is vooral een uitkomst voor het meten en inspecteren van moeilijk bereikbare gebieden en grote oppervlakten. De besparing in tijd is indrukwekkend. In één dag kan tot wel honderd hectare nauwkeurig worden ingemeten. Haarscherpe cameralenzen staan garant voor hoogkwalitatief beeldmateriaal. Alles ligt vast, niets wordt gemist.

Naast het uitvoeren van metingen worden de drones ingezet voor visuele inspecties en het monitoren van werkzaamheden in grote en kleine gebieden. Wekelijks of dagelijks kunnen razendsnel grote hoeveelheden (m² of m³) ter vergelijking in kaart worden gebracht. Doordat meetresultaten op foto vastliggen, is de status van projecten voor iedereen op kantoor in elke fase inzichtelijk.
Drones van BDM worden in steeds meer situaties in de bouw en infrastructuur ingezet en leveren aanzienlijke tijd-, schaal- en efficiencyvoordelen. Naast drones meet BDM ook met GPS/Total Station en 3D laserscanners.

BDM
www.bdm.nl/drones