Nieuwe speelplaats in Diemen

Artikel delen

Er komt een grote speelplaats in Diemen in de wijk Meelbeskamp. Griekspoor is de hoofdaannemer van de bouw van deze speelplaats, waar straks kinderen van alle leeftijden naar hartenlust kunnen spelen. De oplevering van de speeltuin staat gepland voor begin mei. De werkzaamheden zijn op dit moment in volle gang.

In het opgestelde plan van de gemeente en bewoners is een duidelijk beeld geschetst hoe de speeltuin er uiteindelijk uit moet komen te zien. Dit plan is via een aanbesteding (die Griekspoor heeft gewonnen) verder uitgewerkt door Griekspoor. Zo komt er een groot speelveld, waar diverse sporten zoals voetbal, basketbal en volleybal gespeeld kunnen worden.
Daarnaast komen er trampolines en een peuterbootcamp, zodat kinderen van elke leeftijd op de speelplaats kunnen spelen. Heel speciaal aan de speeltuin is een klimwand die speciaal door Griekspoor is ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met de gemeente. Het lijkt een schot in de roos: kinderen uit de buurt hadden vooral de wens om zoveel mogelijk te kunnen ‘klimmen’. Tussentijds is er overleg geweest met het keurmerkinstituut om de speelplaats aan de NEN-normen te laten voldoen.

Ook plezier voor ouders

Ook de ouders kunnen straks een potje relaxen bij de speelplaats. Er komen nieuwe picknicktafels, die door Griekspoor zelf zijn gemaakt en geplaatst. Daar kunnen ouders zitten en een broodje eten met de kinderen. Ook worden er twee speciaal vormgegeven tribunebanken in organische vormen geplaatst. Zo kunnen ouders en kinderen naar zowel het speelveld voor de grotere kinderen, als naar de peuterbootcamp en trampolines kijken.
Het werk is technisch voorbereid in samenspraak met de gemeente Diemen en Griekspoor. Bij deze technische voorbereiding werden zaken als veiligheid (constructief), beheer, technische specificaties en dergelijke bepaald.