Steigersysteem waar vakmensen op kunnen bouwen en vertrouwen

Artikel delen

Het PERI UP Flex steigersysteem is een efficiënte samensmelting van slimme modulariteit en uiterste flexibiliteit. Zo kunnen maatwerkoplossingen worden opgebouwd bij complexe GWW-toepassingen waar flexibele aanpassingen aan de plaatselijke omstandigheden nodig zijn.

Stefan den Boer, Sales Engineer van PERI, spreekt van ‘het steigersysteem van de toekomst’. “Niet voor niets wordt ook ons systeem gebruikt bij de cursussen van Westpoort, die monteurs in de steigerbouw opleiden, zowel algemene cursussen als gebruikstrainingen met onze systemen. Het is verplicht dat de monteur een persoonscertificaat heeft voor het (de)monteren van steigers, zodat de gebruikers veilig kunnen werken. Je wilt huidige en toekomstige vakmensen vertrouwd maken met efficiënte steigerbouwconcepten en hen tevens extra bewust maken van veiligheid. Beide aspecten zitten volop in ons PERI UP Flex steigersysteem.”

De efficiency en het gebruiksgemak zitten in de snelheid van een systeemsteiger, maar wel met de flexibiliteit van een steiger met buizen en koppelingen. Het uitgebreide gamma liggers en vloerroosters met verschillende lengtes vanaf 25 cm maakt het mogelijk om tijdens de installatie van richting te veranderen, voor een optimale aanpassing aan projectspecifieke plattegronden.

De veiligheid wordt in belangrijk mate gewaarborgd door de stalen zelfvergrendelende roostervloeren. Stefan den Boer: “Geen losse steigerplanken met naden waar spullen tussendoor kunnen vallen. Verder kun je alles snel en veilig monteren met Gravitylock: de pin valt automatisch vast. Dus geen luidruchtig gehamer op pinnen die scheef komen te zitten. Ook het loskoppelen gaat weer eenvoudig. Voorts heeft ons systeem vierkante kokerprofielen met een gunstiger knikmoment dan stalen buizen; ze rollen ook niet weg. Dankzij de bijzondere momentvastheid van de staander/liggerverbinding kent het knooppunt een hoge toelaatbare belasting. Dit steigersysteem werkt makkelijk én veilig. Het systeem verhoogt voor iedereen de arbeidsveiligheid.”

PERI
www.peri.nl