Nieuwe Verti-Drain belucht sportvelden snel en diep

Artikel delen

Om de speelcondities van sportvelden, fairways of greens te verbeteren worden beluchtingsmachines gebruikt. Redexim heeft nu een nieuwe snelle Verti-Drain, model 2519 ontwikkeld om verdichte bodems in een mum van tijd te beluchten. Het meest opvallend is dat deze Verti-Drain 2519 diep in de bodem penetreert: tot maximaal 25 cm. Dit is dieper dan bij andere snelle Verti-Drain modellen.

De meeste snelle beluchtingsmachines penetreren de bodem slechts 10-15 cm diep, en omdat de pennen slijten moeten deze vaak verwisseld worden wanneer toch een redelijke beluchtingsdiepte verlangd wordt.
Het voordeel van het 2519-model met zijn langere pennen is dat deze geleidelijk dieper kunnen worden ingesteld naarmate ze slijten, en zo een constante bodembeluchting op bijvoorbeeld 15-20 cm diepte gegarandeerd wordt. Zodoende wordt een veld zo egaal mogelijk belucht, op een zo constant mogelijke diepte.
Door nieuwe toegepaste technieken is het gelukt om deze machine zeer stabiel en rustig te laten werken en de eventuele overlast voor omwonenden of sportbeoefenaars tot een minimum te beperken. Voor de tractorbestuurder is het heel aangenaam om met de machine te werken, omdat hij niet wordt blootgesteld aan vibraties en excessief geluid.
Door de grote werksnelheid van de machine is het mogelijk om sneller te beluchten en zo meer tijd over te hebben voor andere onderhoudswerkzaamheden, zoals doorzaaien of bezanden. Met een werkbreedte van 1,9 meter overlapt dit nieuwe model met gemak de banden van de populairste tractoren die worden ingezet voor het onderhoud van golfbanen en sportvelden.

Redexim
www.redexim.com