250ste VA-keur richtlijncertificaat uitgereikt

Artikel delen

Met in achtneming van de Corona maatregelen is op 9 juni 2020 het 250ste VA-keur richtlijncertificaat uitgereikt. Deze eer viel te beurt aan Yale Nederland BV uit Tiel. VA-keur directeur Jelle Bartlema en Huib Oostdijk, directeur van de certificerende organisatie HHC/DRS BV, overhandigde het certificaat in een mooie lijst aan Rene Polman, algemeen directeur van Yale Nederland BV.

Van links naar rechts: Jelle Bartlema, Rene Polman en Huib Oostdijk.

Rene Polman: “wij hebben bij Yale Nederland BV veiligheid hoog in het vaandel staan, zowel voor de veiligheidskeuringen die wij op machines verrichten als ook voor onze eigen interne organisatie. Het behalen van het VA-keur richtlijn certificaat is voor ons een mooie beloning en waardering voor het werk dat wij als bedrijf verrichten om onze interne veiligheid op een hoog niveau te houden”.
Volgens Huib Oostdijk is het zeker iets om trots op te zijn en dit geldt niet alleen voor Yale Nederland BV, maar voor alle erkende VA-keurbedrijven die dagelijks hard bezig zijn met veiligheid. “Onze auditors zijn over het algemeen goed te spreken over de manier waarop bedrijven bezig zijn met veiligheid binnen het bedrijf. Het is niet altijd even gemakkelijk en het vraagt echt wel commitment om het goed te doen. Maar we merken dat het veiligheidsbewustzijn binnen de bedrijven er wel degelijk mee wordt vergroot en dat is een belangrijke winst”.

Hoge eisen aan keurbedrijven

Jelle Bartlema: “Het 250ste VA-keur richtlijn certificaat is weer een mooie mijlpaal voor ons keurmerk. Het vormt een waardering voor de weg die we als VA-keur een aantal jaren geleden zijn ingeslagen met onze eigen branche specifieke veiligheidsrichtlijn. Deze VA-keur richtlijn stelt hoge veiligheid- en kwaliteitseisen aan onze keurbedrijven. Maar dat vinden we ook belangrijk vanuit de gedachte: als je bezig bent met veiligheidskeuringen op machines voor derden, dan moet je ook zelf als keurbedrijf je eigen veiligheidsbeleid bijzonder goed voor elkaar hebben. De markt weet dit ook steeds meer te waarderen. Het zegt namelijk echt iets over de kwaliteit van het VA-keur keurbedrijf en daar mogen we met z’n allen zeer trots op zijn!”

www.va-keur.nl