Oude werkkleding in de buitenruimte

Artikel delen

Als afval kan worden omgezet naar grondstoffen, leven we in overvloed. Voor de textielindustrie – een van de grootste vervuilers in de wereld – is de tijd gekomen om het roer echt om te gooien. CLS-Tex neemt haar verantwoording binnen de textielindustrie door het ontwikkelen van circulaire oplossingen om de CO2-footprint naar beneden te brengen en grondstoffen te zekeren voor de toekomst.

CLS-Tex maakt het mogelijk om oude werkkleding een nieuw leven te geven in de vorm van circulaire producten in de buitenruimte. Deze zijn gemaakt van Cliff: een sterke grondstof gemaakt van het granulaat dat wordt geproduceerd door de recycling van oude werkkleding in combinatie met versnipperd afval. Dit materiaal is volledig onderhoudsvrij, recyclebaar, bestand tegen vocht, water en lage temperaturen. De kwaliteit van dit product kan worden ingezet ter optimalisatie van de infrastructuur op grond- en waterniveau.
Bij de aanleg en gebruik van tijdelijke bouwwegen is het belangrijk om de bodemstructuur te beschermen. Hiervoor is draagkracht nodig. De rijplaat gemaakt van Cliff heeft een 99,9% dragende ondergrond en is belastbaar met 45.000 kg. De oprolbare rijplaten maakt het maken van bochten en het over heuvels rijden mogelijk.

Oeverbeschoeiing wordt het hele jaar door blootgesteld aan vochtigheid, water en temperatuurswisselingen tussen -35⁰C en +35⁰C. De eigenschappen van Cliff zorgen ervoor dat de oeverbeschoeiing niet gaat rotten, onderhoudsvrij is en voor een lange tijd meegaat.

CLS-Tex werkt hard aan het meetbaar verduurzamen van de leefomgeving en heeft hiervoor een Greenlabel partnercertificaat mogen ontvangen.

CLS-Tex
www.cls-tex.nl