Steel Blue doneert meer dan 3 miljoen Australische dollars aan goede doelen

Artikel delen

Steel Blue, wereldwijde fabrikant van veiligheidsschoenen, legt de lat hoog met haar maatregelen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid met de lancering van In Our Stride® Duurzaamheidstraject 2020-2025. De inzet van Steel Blue om voortdurend te verbeteren, ethisch te handelen en bij te dragen aan de samenleving als geheel, wordt nu meer dan ooit concreet met het In Our Stride®-initiatief en de Big Five Goals gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

Lancering: In Our Stride® Duurzaamheidstraject 2020-2025

”Bij Steel Blue erkennen we de onderling verbonden aard van mondiale problemen en onze activiteiten over de hele wereld. Het behalen van deze doelen is de sleutel om samen met onze klanten, zakelijke partners en de gemeenschap te werken en inclusiever worden. Daarom streven we ernaar om in 2025 vijf belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.” – Garry Johnson, Steel Blue CEO.

Steel Blue’s bijdrage in 2020-2025

Mensenrechten: In 2025 is het risico van moderne slavernij binnen onze keten geëlimineerd.
Klimaat: In 2025 is de hele organisatie CO2-neutraal.
Milieu: In 2025 is al het leer uitsluitend afkomstig van leveranciers met een Leather Working Group (LWG) GOLD Rating.
Diversiteit en inclusiviteit: In 2025 is het personeelsbestand gediversifieerd met 33% vrouwen of meer. Gemeenschap: Tussen 2020 en 2025 bedragen de donaties en steun ten behoeve van maatschappelijke organisaties en projecten AUD$ 1,5 miljoen, waarmee de totale maatschappelijke ondersteuning van Steel Blue ruim 3 miljoen AUD bedraagt.

“We zullen blijven samenwerken met onze partners en ons concentreren op gebieden waar we de grootste stappen kunnen zetten om de wereldwijd aangenomen VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling steunen. We spelen een belangrijke rol bij het bereiken van deze doelen, we verdedigen ze om een positieve impact te creëren voor onze mensen, leveranciers en lokale gemeenschappen. Onze toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen nemen we mee op ons pad”, zegt Garry.

Meer details over Steel Blue’s In Our Stride® en Big Five Goals zijn te vinden op de website: steelblue.com/duurzaamheid

Over Steel Blue

Steel Blue is de 100% Australische fabrikant van premium veiligheidsschoenen, die voortdurend innoveert om comfortabele, veilige en duurzame werkschoenen te bieden. Op alle Steel Blue-schoenen geldt een 100% comfortgarantie.

Steel Blue, opgericht in 1995, is de toonaangevende leverancier van veiligheidsschoenen in Australië en de enige die de goedkeuring van de Australian Physiotherapy Association heeft ontvangen. Steel Blue begon met exporteren in 1996 en bedient nu Nieuw-Zeeland, Europa, de VS, Papoea-Nieuw-Guinea, Zuidoost- Azië, West-Afrika, het Midden-Oosten, Trinidad en Tobago. Steel Blue streeft er voortdurend naar om het leven van alle belanghebbenden te verbeteren, met een positieve impact op de gemeenschap en het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. Enkele inspanningen van Steel Blue tot nu toe zijn:

 • Hulp bij het verbeteren van de geestelijke gezondheid in Australië.
 • Fondsenwerving en bewustwording voor borstkanker in Australië en eerder in Nederland.
 • Ondersteuning bij rampen in de omgeving door te helpen bij wederopbouw.
 • Ontwikkeling van een Restricted Substance-beleid dat ervoor zorgt dat er geen verboden stoffen worden gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid of het milieu, waaraan alle Steel Blue-leveranciers zich houden.
 • Actief lidmaatschap van de Australian Packaging Covenant Organization om de milieu-impact van verpakkingen te verminderen.
 • Meer dan $ 1,4 miljoen ingezameld voor WA-ondersteuningsdiensten voor borstkanker.
 • Meer dan $ 250.000 ingezameld voor de 24/7 ondersteuningsservice van Beyond Blue.
 • Geaccrediteerd door de FDRA Responsible Factory Accreditation, als een van de slechts 20 ter wereld.
 • De hele Australische bedrijfsvoering is CO2-neutraal.
 • Inkoop van leer bij leden van de Leather Working Group.
 • Eliminatie van chemicaliën op basis van oplosmiddelen in het productieproces.

Steel Blue’s In Our Stride® Duurzaamheidstraject bevat vijf focuspunten om de uitdagingen te overwinnen waarmee we vandaag en in de toekomst worden geconfronteerd. Met deze holistische benadering vergroot Steel Blue haar verantwoordelijkheid in de hele toeleveringsketen met tastbare en meetbare doelen.