Boorinstallatie op Knikmops 180

Artikel delen

Dat de Schans garant staat voor innovatieve oplossingen in de gww-, hoveniers- en bouwsector is in het ruim 25 jaar bestaan van het bedrijf wel bekend. Deze keer paste de Schans een Knikmops 180 speciaal aan voor het werken met een schroefpalen installatie.

Van Aken Schroeffunderingen – onderdeel van het hoveniersbedrijf Van Aken uit het Gelderse Nederhemert-Noord – is een bedrijf dat zich specialiseert in schroeffundering voor de kleine (bij)gebouwen. Al sinds 2001 is het hoveniersbedrijf klant bij de Schans en werkzaam met een Knikmops 130. Maar door uitgebreide werkzaamheden kwam deze machine hefgewicht tekort. Samen met Jan-Willem Slegh van de Schans werd bekeken wat een passende machine kon zijn.

Al snel kwam een Knikmops 180 in beeld. De Schans had namelijk in 2019 een special gebouwd om op afstandsbediening met een heistelling te kunnen werken. Het transportgewicht en de werkzaamheden kwamen redelijk overheen. Na een telefoontje met de Knikmops fabriek werd besloten een speciale rij-en-arbeidspomp in de Knikmops te plaatsen. Hierdoor levert de machine in plaats van de standaard 45 liter maar liefst 90 liter hydrauliek opbrengst. Dit gecombineerd met een speciaal ventielenblok bestaande uit secties welke een grotere oliedoorstroom heeft en elke sectie onafhankelijk kan regelen. Om ervoor te zorgen dat de machine maximale opbrengst zou leveren werd machine uitgerust met extra dikke hydrauliekslangen, een handgas, een elektrisch inschakelbare dubbele arbeidspomp en een zware 2e extra hydrauliekoliekoeler.

Het hele jaar rond, en onder alle weersomstandigheden zijn de schroefelementen leverbaar én kunnen op locatie worden gemonteerd door het hele land. De schroefelementen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, diameters en met verschillende hulpstukken voor elke toepassing. Door het speciale schroefdraad word de grond rondom de schroef niet omhoog gedrukt maar samengeperst, daardoor komt de schroef muurvast in de grond te zitten. Aan de hand van een sonderingsrapport wordt de diepte van een paal bepaald. Het draagvermogen van een schroeffundering kan max 20.000 kg dragen.

De Schans B.V.

www.deschansbv.nl