InfraTech 2021 gaat volledig digitaal

Artikel delen

De fysieke beursvloer van InfraTech 2021 (12 – 15 januari 2021), het platform voor de infrasector, gaat niet door. In de toespraak van 14 december kondigde minister-president Rutte aan dat ons land tot en met 19 januari 2021 in vergaande lockdown gaat. InfraTech zal daarom volledig digitaal plaatsvinden met een uitgebreid online kennisprogramma vol netwerkmogelijkheden.

“De voorbereidingen waren in volle gang en we bleven met onze Raad van Advies, partners en exposanten denken in mogelijkheden om de markt een kwalitatief platform te bieden. Voor onze exposanten vinden wij het enorm spijtig dat deze situatie zich alsnog voordoet. Wij willen iedereen dan ook hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid, adviezen, steun, geduld en bereidheid om ook in deze uitdagende tijden als exposant deel te nemen”, zegt Annemieke den Otter, Exhibition Manager.

Online

InfraTech zal online doorgang vinden van 12 t/m 15 januari 2021 middels het InfraTech Netwerk Platform. De bezoekers kunnen netwerken via de matchmakingtool, online afspraken inplannen met verschillende organisaties en deelnemen aan het uitgebreide digitale kennisprogramma. Op het platform zijn bedrijfsprofielen, video’s, innovaties en livestreams te bekijken. Samen met de programmapartners van InfraTech is er een uitgebreid programma ontwikkeld, dat deels wordt uitgezonden vanuit Studio Ahoy. Deze volledig nieuwe studio geeft organisaties de mogelijkheid om live, virtuele en hybride events te organiseren.

Flinke uitdagingen

De infrasector staat voor flinke uitdagingen. Denk aan digitalisering, circulariteit, energietransitie, terugdringen uitstoot CO2 en stikstof, PFAS, meer ruimte voor de markt bij aanbestedingen, grote onderhoudsopgave, klimaatadaptatie, risico- en kostenbeheersing en nog veel meer.

“Tijdens InfraTech komt de keten samen om verbindingen te leggen, samenwerkingen te versterken, kennis te delen en elkaar te inspireren. Dit kan nu niet fysiek, hoe graag we dat ook gewild hadden. Wij vinden het belangrijk om toch ontmoetingen in de sector te faciliteren. Middels het InfraTech Netwerk Platform kunnen exposanten en bezoekers digitaal netwerken, kennis opdoen en uiteraard ervaringen uitwisselen in deze vreemde tijd”, aldus Den Otter.

InfraTech Netwerk Platform

Het InfraTech Netwerk Platform biedt de mogelijkheid tot matchmaking, het maken van afspraken en deelnemen aan het digitale kennisprogramma. Zowel exposanten als geregistreerde bezoekers kunnen gratis van dit platform gebruik maken.

Persoonlijk account

Voor elke exposant wordt een persoonlijk bedrijfsaccount aangemaakt, dat aangevuld kan worden door de exposant zelf met bijvoorbeeld bedrijfsinformatie, vertegenwoordigers en video’s. Iedere geregistreerde bezoeker krijgt ook een persoonlijk account en kan dit aanvullen met zakelijke interesses en doelen. In het persoonlijke account kan de bezoeker bijhouden welke connecties en meetings met bedrijven er zijn gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijke agenda bij te houden met kennissessies die men interessant vindt.

Netwerktool

De netwerktool gebruikt intelligente algoritmen om gepersonaliseerde suggesties te geven op basis van zakelijke doelen en interesses van een bezoeker. Daardoor kan de bezoeker waardevolle connecties ontdekken en de juiste matches krijgen. Bij wederzijdse interesse kan men met elkaar chatten en (online) een afspraak inplannen.

Kennisprogramma

In het inmiddels actieve Online InfraTech Netwerk Platform is er samen met de partners van InfraTech gebouwd aan een aantrekkelijk inhoudelijk programma. Waar de partners hun programma eerder op hun pleinen lieten zien, worden er nu verbindingen gezocht om een aantrekkelijk, actueel digitaal programma neer te zetten. Tijdens de vier dagen van InfraTech wordt de bezoeker meegenomen op een kennisreis. Op dag één zal het thema ‘verbinden’ centraal staan: wat hebben marktpartijen en opdrachtgevers nodig van elkaar om een stap voorwaarts te maken? Op dag twee wordt er gekeken naar innovaties in de markt, op dag drie zal het implementeren en doen, centraal staan en wordt er afgesloten met actie: How do we Move Forward!

 

Online registratie voor gratis (digitaal) bezoek

U kunt zich via www.infratech.nl online registreren voor een gratis digitaal bezoek aan InfraTech 2021 op het Online InfraTech Netwerk Platform.