Snelwisselbediening nu nog veiliger

Artikel delen

Engcon zet wederom een stap in het voortdurende streven naar veiligheid en gebruiksgemak. Vanaf 1 oktober 2020 levert het bedrijf namelijk standaard het Quick coupler Standard Control (QSC) sluitsysteem, zonder extra kosten op de snelwissel onder het draaikantelstuk met DC2 besturingssysteem. Deze nieuwe standaard geldt voor de volledige range draaikantelstukken, van het type EC02 tot en met EC233.

QSC is een systeem dat de bediening van de snelwissel uniform maakt met gebruik van een uniek en simpel bedieningspaneel, waardoor het risico van het activeren van een verkeerde knop of functie wordt geminimaliseerd.
Bij gebruik van QSC krijgt de open/sluit procedure bovendien een extra veiligheidsfunctie, doordat er gronddruk op de bak nodig is om deze vrij te kunnen geven. Dit betekent dat de bak niet in de lucht kan worden ontgrendeld, waardoor het risico op ongevallen door vallende werktuigen nog verder wordt teruggebracht.

QSC wordt vanaf nu standaard meegeleverd voor de snelwissel onder het draaikantelstuk. Optioneel zijn QSC-uitbreidingen beschikbaar voor de machinesnelwissel en voor afhandeling van zwenk- en liftbeveiliging. De eerste draaikantelstukken met de nieuwe standaard zijn naar verwachting beschikbaar vanaf medio oktober.

Engcon
www.engcon.com