“Prachtig te zien hoe projecten tot leven komen”

Artikel delen

Anne-Juliet (27) heeft de touwtjes in handen. Als procescoördinator bij Dura Vermeer Infra werkt zij namelijk mee aan de grootste projecten die ons letterlijk verbinden met de rest van Nederland. Van het spoor tot de weg en van budgetten tot eisenbeheer. Alles onder toeziend oog van Anne-Juliet en haar team: “Samen zorgen we ervoor dat alles goed blijft draaien en dat wat er nu is, alleen nog maar beter wordt.”

Procescoördinator Anne-Juliet Kroeze

Procescoördinator Anne-Juliet Kroeze

Procescoördinator Anne-Juliet Kroeze

Altijd in control

Van tramverbinding tot tunnel of een nieuwe weg, Anne-Juliet vindt het allemaal even interessant. “Het is prachtig om te zien hoe projecten tot leven komen en hoe ze vervolgens onderhouden worden.” Maar tijd om weg te dromen is er niet. Als procescoördinator is het namelijk van cruciaal belang dat je het overzicht behoudt, no matter what. “Dat is precies waar mijn functie om draait: zorgen dat het project in control is en tegelijkertijd ook alle wensen van de opdrachtgever beantwoorden of strategieën van jouw bedrijf volgen.” Bij de steeds groter wordende projecten is dit een onmisbaar onderdeel. “Het gaat vandaag de dag niet alleen om een ontwerp of de uitvoer daarvan, maar om het grote geheel en de keuzes die je maakt. Eén foutje en je loopt direct achter op de planning of het budget.” Aan de hand van wekelijkse updates – met soms wel veertig tot vijftig man per call – houdt iedereen elkaar op de hoogte van de voortgang binnen projecten. “Dat zijn nu de leuke momenten, op deze manier behouden we toch een stukje teambuilding.”

Blik op de toekomst

Eén ding staat voor Anne-Juliet als een paal boven water: duurzaamheid en digitalisering zijn de toekomst. “Niet alle CO2-uitstoot kun je reduceren maar wat wel kan, dat doen we ook echt. Van proeven met elektrische asfaltwalsen in plaats van dieselvarianten tot de invoer van het materialenpaspoort. Bij Dura Vermeer kijken we naar de complete cyclus en vragen ons gedurende het hele project af hoe we zo duurzaam mogelijk te werk kunnen gaan.”
Maar ook digitalisering is een hot topic. Het vele papierwerk verdwijnt en de tablets en BIM 3D-modellen nemen de werkvloer over. “De generatie die nu studeert kan echt een bijdrage leveren aan de dit vraagstuk. Zij zijn immers opgegroeid met al deze technieken. Mede daarom is het ook zo belangrijk om jong talent aan te trekken. Door zo vroeg mogelijk duidelijk te maken wat we precies doen, maken we van een onduidelijke functietitel een helder verhaal.” En een praatje op een bedrijvenavond is volgens haar niet genoeg. “Denk eens aan een videopresentatie of maak gebruik van social media. Je triggert deze doelgroep door het tastbaar te maken.” Zelf blijft Anne-Juliet zich in de breedte en diepte ontwikkelen en is het vanuit daar zien wat er gebeurt. “Voor nu blijf ik zeker nog in de infra; er gebeuren hier zoveel mooie dingen.”

Building Heroes gelooft dat alleen door samen te werken, te delen en te geven, we de branche samen verder brengen. Bouwhelden is een samenwerking met Building Heroes, hét Thuishonk voor de helden in bouw & infra. Meer weten? Ga naar www.buildingheroes.nl.