Krachtige vetspuit op accu

Artikel delen

Betrouwbaar smeren verlengt de levensduur van draaiende onderdelen. Kleine en grote onderhoudsbeurten worden nog gemakkelijker met de nieuwe snoerloze vetspuit van Makita. De DGP180 is de eerste op LXT accu werkende vetspuit met een maximale werkdruk van 690 bar. De vetspuit heeft een handige automodus, die de stroomsnelheid automatisch aanpast aan de interne druk van de vetkamer van het te smeren object. Laden van het reservoir kan op drie manieren.

produkt

Het LXT-platform van Makita is uitgebreid met de DGP180, de eerste accu vetspuit in het Makita assortiment met een maximale werkdruk van 690 bar.

Van de automotive sector tot agrarische en GWW-bedrijven en van industriële machines tot de treinen van de NS, ze zijn allemaal gebaat bij vakkundig gesmeerde draaipunten, lagers en assen. De vetspuit van Makita onderscheidt zich door zijn brede inzetbaarheid, de (automatisch) aanpasbare stroomsnelheid en meerdere vulmethoden. Zo is bij deze vetspuit op accu het laden van het reservoir op drie manieren mogelijk: door middel van het plaatsen van een vetpatroon van 410 of 455 ml; door het aanzuigen van vet uit een bulkvat rechtstreeks in het reservoir, of door het inpompen via de vulnippel.
De stroomsnelheid is door middel van een schakelaar in te stellen. Voor een optimaal resultaat kan de automodus worden ingeschakeld. Die zorgt ervoor dat de stroomsnelheid automatisch wordt aangepast op de interne druk van de vetkamer van het te smeren object. Het ontluchtingsventiel zorgt voor een continue doorstroom van vet en het overdrukventiel zal uit oogpunt van veiligheid vet gaan lozen wanneer de interne druk te hoog wordt. Op automaatstand is de stroomsnelheid 290 ml/min en bij lage toeren 145 ml/min.

Uitvoering en accessoires

De vetspuit is uitgevoerd met een geïntegreerde dubbele ledverlichting voor comfortabeler werken op slecht verlichte plaatsen. Hij is geschikt voor vetpatronen van 410 ml of 455 ml bulk. De DGP180 wordt standaard geleverd met een 1.200 mm lange flexibele slang.
De DGP180 maakt gebruik van een lage of hoge 18 V accu van het LXT-platform van Makita. Met lage accu is het gewicht 5,8 kg en met hoge accu 6,1 kg. De accu is beveiligd tegen diepontlading, overbelasting en oververhitting.