Slim werken met uitwisselbare accu’s

Artikel delen

De Elinmo ED08, ED12 en ED17 zijn door Elinmo BV (Electric in motion) in eigen beheer omgebouwde Yanmar minigraafmachines. Wat ze uniek maakt is de verwisselbare accu, die onderling is uit te wisselen tussen de verschillende modellen.

Accuwissel

Een lege accu is ter plekke met behulp van de handzame mobiele laadwagen binnen een minuut te vervangen door een volle, zoals commercieel manager Roy van Megen op de foto laat zien. Net zoals bij een accuboormachine, alleen veel krachtiger. De krachtige lithium-ion-accu’s gaan lang mee en kunnen snel worden opgeladen. Wanneer op locatie geen 230V stopcontact voorhanden is dan kunt u de mini-graver gewoon op locatie laten staan en alleen de accu bij uw bedrijf of thuis opladen. Op de display van de minigraver, maar ook via de gratis app, is elk moment de status van de accu, het aantal laadcycli en de performance afleesbaar.

De beide kleine rupsmachines met canopy ED08 en ED12 passen door een deuropening. De grotere ED17 heeft een cabine, is krachtiger en maakt gebruik van twee uitwisselbare accu’s die elk circa 50 kg wegen (Hiermee voldoet u aan het ARBO besluit 5.2.).

Elinmo
www.elinmo.nl