(Her)financiering van zwaar materieel bereikbaar voor elke ondernemer

Artikel delen

Leasemaatschappij Beequip ontdekte een gat in de markt. Op een vernieuwende manier maakt zij leasen van zwaar materieel veel breder toegankelijk voor MKB-ondernemers. Wat is precies die eigen werkwijze die hen onderscheidt van traditionele financiers?

Bij Beequip kunnen MKB-ondernemers uit de grond-, weg- en waterbouw, maar ook uit sectoren als logistiek, agri en maritiem, terecht voor het aanschaffen of herfinancieren van zwaar materieel. “Onze missie is om ondernemers te helpen ondernemen”, vertelt Rik van Hal. Zijn rol bij Beequip is gelijk één van de succesfactoren: hij is expert op het gebied van grondverzetmachines leasen.

Gebruikt materieel leasen

Beequip beoordeelt een financieringsaanvraag niet op de jaarcijfers van een bedrijf, maar op het materieel dat het bedrijf wil leasen. “Daardoor is veel meer mogelijk”, vertelt Van Hal. “Door onze unieke aanpak kunnen we ook gebruikt materieel financieren of de bestaande vloot van bedrijven herfinancieren.”

De kracht van sale & lease back

Herfinancieren door middel van sale & lease back blijkt zeker tijdens de coronacrisis een effectief middel voor ondernemers die de financiële mogelijkheden willen benutten die ze zelf in huis hebben. “Met sale & lease back maak je kapitaal vrij dat je eigenlijk al hebt”, legt “Van Hal uit. “Je verkoopt één of meerdere machines aan Beequip en least deze terug. De verkoopopbrengst kan worden gebruikt als werkkapitaal of om andere investeringen mee te kunnen doen.”

Beequip
www.beequip.nl