Topkwaliteit in tuinaanleg en landschapsbeheer

Artikel delen

Veel huiseigenaren laten hun tuin door een hovenier of landschapsarchitect ontwerpen en aanleggen. Individuele bouwelementen in de tuin die niet standaard zijn alsmede kwalitatief hoogwaardige materialen zijn hiervoor nodig. Beide kunnen alleen dan economisch worden gerealiseerd als ook het uitvoerende bedrijf uitstekend werk levert en beschikt over de juiste machines.

man achter aantrilmachine

Iemand die topkwaliteit in zijn vaandel schrijft, is landschapsarchitect Tobias Grabandt met zijn team. Het uit 5 personen bestaande bedrijf uit Staufenberg in het Duitse Nedersaksen let ook bij de aanschaf van bouwmaterieel op kwaliteit en betrouwbaarheid.
Tobias Grabandt: “De werkzaamheden in de tuinaanleg en het landschapsbeheer zijn lichamelijk vermoeiend. Wij maken daarom hiervoor van elke gelegenheid of machine gebruik die het werk makkelijker voor ons maakt. Een goed voorbeeld is de VPR-trilplaat met rollen van WEBER MT.” Grabandt gebruikt de trilplaat met rollen voor het aftrillen van terrassen van groot formaat natuursteentegels of tegels met een bepaalde toplaag.

Het bouwmateriaal uit het Weserbergland stelt echter hoge eisen aan de uitvoering van de aanleg. “Vroeger tikten we dergelijke tegels met de hand met een rubberen hamer erin”, aldus Grabandt. “Ondanks grote zorgvuldigheid gingen er steeds weer tegels kapot en moesten dan worden vervangen.”

Het gebruik van de trilplaten met rollen VPR 700 van WEBER MT bracht de gewenste verlichting van het werk voor het team van Grabandt. Met behulp van de trilplaat met rollen kon de tijd voor het leggen van een dag worden beperkt tot slechts 20 minuten. Ook scheuren in de tegels worden door het behoedzame en gelijkmatige aftrillen voorkomen. Mits onderbouw en zandbed gelijkmatig en conform de voorschriften zijn aangelegd.
“Onder de streep besparen wij daar, waar wij de trilplaat met rollen kunnen inzetten, minimaal 50% op de totale legtijd. Bovendien maakt het apparaat het lichamelijk werk voor mij en mijn team aanzienlijk makkelijker”, vat landschapsarchitect Grabandt samen.

Weber Maschinentechnik GmbH
www.webermt.com