Veiligheid en efficiëntie voorop: nieuwe trilplaat ontworpen voor zwaardere graafmachines

Artikel delen

engcon, wereldwij bekend vanwege hun draaikantelstukken, introduceert nu een grotere trilplaat die geschikt is voor grotere graafmachines in de klasse vanaf 19 ton met een S70- of S80-snelwissel.

Trilplaat

De PC trilplaten van engcon werken met een laag debiet en zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik onder een draaikantelstuk om het aantal machines en uitrustingsstukken te verminderen. Het gebruik van een trilplaat aan de machine vergroot de veiligheid doordat niemand in de bouwput hoeft te werken die door de trillingen eventueel zou kunnen instorten.

Net als de andere hydraulische uitrustingsstukken van engcon hebben de trilplaten standaard het EC-Oil automatisch snelwisselsysteem. Dit betekent dat ze aan te sluiten zijn zonder de noodzaak om de cabine te verlaten. Het koppelen van de hydrauliek gaat automatisch met EC-Oil, waarmee tijdwinst wordt behaald en kosten kunnen worden bespaard.

In het verleden waren de PC-modellen van engcon verkrijgbaar in kleinere afmetingen – nu introduceert het bedrijf een nieuw model voor de grotere graafmachines. “Het is geweldig om trilplaat met grotere afmeting in onze PC-serie te kunnen aanbieden”, zegt Martin Engström, productmanager bij engcon.

“Dit is een nieuwe stap in het verbreden van ons assortiment. De eindklant moet, ongeacht de grootte van zijn graafmachine, onze slimme en efficiënte uitrustingsstukken in het dagelijkse werk kunnen gebruiken om de winstgevendheid te verhogen”, vervolgt hij.

Voordelen van engcon PC-modellen:

  • Geschikt voor draaikantelstukken met EC-Oil.
  • EC-Oil automatisch snelwisselsysteem als standaard.
  • Vele toepassingsgebieden voor draaikantelstukken, ook op plaatsenwaar het voorheen onmogelijk was te werken (zoals op steile hellingen of in greppels).
  • Nieuw ontworpen vibratie-unit/generator die een lager hydraulisch debiet nodig heeft en een grotere verdichtingskracht geeft.
  • Handbediende trilplaten die kunnen vallen of gaan slingeren, en daarmee een gevaar vormen voor personen in de omgeving, worden overbodig.
  • Minder slangen die kunnen kapot kunnen gaan of slijten omdat er geen lekolieleiding nodig is.

Engcon
www.engcon.com/