Veilig bermen en hellingen maaien met nieuwe klepelmaaier

Artikel delen

Het Italiaanse bedrijf Barbieri heeft onlangs zijn nieuwste radiografisch bestuurbare klepelmaaier gelanceerd. Na de introductie van de X-Rot in 2019 is er nu ook de X-Flail. De X-Flail is uitgerust met klepels in plaats van een mulch-mes. Dankzij de 40 Y-klepels kun je met de X-Flail nog makkelijker ruig terrein, houtachtige begroeiing, braamstruiken, onkruid en hoog gras maaien.

maaier

De X-Flail wordt door de gebruiker bestuurd door middel van een afstandsbediening met joystick. Hierdoor is dit een handige machine voor het maaien van moeilijke bereikbare plekken, zoals hellingen, taluds, bermen langs drukke wegen, overwoekerd terrein of onder zonnepanelen op zonneparken. De machine heeft een bereik van 200 meter, zodat de gebruiker op veilige afstand kan blijven staan terwijl de machine het zware werk doet. De X-Flail kan bijvoorbeeld prima bermen maaien langs doorgaande wegen, zonder dat er een rijbaan afgezet hoeft te worden. In feite is de X-Flail inzetbaar op alle plekken waar je met een tractor of zitmaaier niet veilig bij kunt.

De maaimachine is uitgerust met 23 pk B&S Vanguard benzinemotor en rupsbanden. De rupsbanden bieden uitstekende grip op hellingen en oneffen terrein. De X-Flail heeft een maaibreedte van 80 cm en een maaihoogte van 4 tot 14 cm. De hellingmaaier kan eenvoudig op een aanhanger of in een bus vervoerd worden naar de maailocatie.

Lozeman Tuinmachines BV

www.lozeman.nl