De race voor de race

Artikel delen

Na 36 jaar was het begin september tijd voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op CM.com Circuit Zandvoort. BUKO is tot 2023 official event supplier van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Een mooie uitdaging.

BUKO | Formule 1 Dutch Grand Prix | 5 September 2021 | © MarcVerhees Fotografie – www.marcverhees.nl

Stilte voor de storm

“Het is allemaal begonnen in januari 2019. Toen zijn we begonnen met een ondergrond en wat stiften, in een keetje. Daar zijn we gewoon lijnen gaan trekken”, vertelt Laura Dijkmans, Manager Events bij BUKO Infrasupport. “Vanuit die lijnen plannen zijn we begonnen met tekenen, dat is eigenlijk de basis. Dat plan bespreken we met alle stakeholders, de nood- en hulpdiensten, en vanuit daar gaan we dan de details uitwerken. Dat zijn alle verkeersmaatregelen, verkeersregelaars intekenen, in- en uitstroomscenario’s, alle parkeerlocaties. Er heeft in totaal meer dan 250 uur tekenwerk in gezeten”, vertelt Laura in de eerste aflevering van de driedelige mini docu ‘Van start tot finish’. Hierin geeft BUKO een uniek kijkje achter de schermen van de voorbereiding en uitvoering van hun werkzaamheden voor de Dutch Grand Prix 2021.

BUKO | Formule 1 Dutch Grand Prix | 5 September 2021 | © MarcVerhees Fotografie – www.marcverhees.nl

BUKO staat op pole position voor Dutch Grand Prix

Alle tijdelijke verkeersmaatregelen worden verzorgd door BUKO Infrasupport. Een groots evenement, waarbij het er om gaat dat bezoekers zo soepel mogelijk van en naar het circuit worden geleid. De kortst mogelijke weg, de duidelijkste weg en de weg die de omgeving het minst belast. Goed voorbereid zijn en met de beste vakmensen en materialen aan de start staan. Het was onze race voor de ultieme race.

“Het montageteam van alle verkeersborden bestond uit 9 man die elk 5 weken lang non-stop, 40 uur per week bezig zijn geweest alles gereed te krijgen voor het circuit. Dat loopt aardig in de uren”, legt Ben van Bakel, Operationeel Manager Noord-West bij BUKO Infrasupport, uit.

BUKO | Formule 1 Dutch Grand Prix | 5 September 2021 | © MarcVerhees Fotografie – www.marcverhees.nl

Van start tot finish

“Ik denk dat het al zo’n 27 jaar geleden is sinds Hans, chauffeur BUKO Transport, betrokken is bij het circuit”, vertelt Ed Beentjes, Planner bij BUKO Transport. “Ik was hier destijds, en één van de medewerkers van het circuit had in de gaten dat ik met een vrachtwagen met een kraantje aan het werk was. Die medewerker stelde toen voor om eens te komen helpen tijdens races. Een vrachtwagen was op een gegeven moment niet genoeg meer, dus vroegen ze om nog een vrachtwagen. Nou, dat loopt helemaal uit de hand natuurlijk op een gegeven moment”, lacht Hans. “Nu zijn we echt heel veel op Circuit Zandvoort. Het is bijzonder hoe dat allemaal gegaan is. Nu is het zelfs zo dat we met de Formule 1 aan de gang mogen”, vertelt hij. BUKO Transport stond tijdens het 3-daagse evenement met 7 autokraanwagens en 14 man crew stand-by om eventuele auto’s van het circuit weg te slepen.

Foto: © Formula 1 (twitter account @F1)

Ook werden een aantal trailers op het terrein van BUKO gestald. “Als BUKO zijn we natuurlijk super trots dit te mogen regelen”, geeft Ed aan. Ruim 200 trailers van de organisatie Formula One Management stonden geparkeerd op het BUKO Bedrijvenpark in Beverwijk.

Fotograaf: © Bart Clercx

In de achtertuin

“Het is in onze achtertuin, we gaan er doen waar we goed in zijn en ondertussen maken we deel uit van een evenement waar we zelf groot fan van zijn. We kijken er enorm naar uit”, zei Dick Burger, eigenaar van BUKO Infrasupport en BUKO Transport, van tevoren. BUKO kijkt nu terug op een fantastisch succesvol weekend. Samen met alle meewerkende partijen is er een resultaat neergezet om trots op te zijn.

BUKO | Formule 1 Dutch Grand Prix | 5 September 2021 | © MarcVerhees Fotografie – www.marcverhees.nl

Buko
www.buko.nl
www.bukoinfrasupport.nl