Gehele jaar opgeruimde beeldkwaliteit door gevoegde bestrating

Artikel delen

Sinds het verbod op glyfosaat worstelen gemeenten met de beeldkwaliteit op bestratingen. Tot nu toe was er geen goede oplossing, het bestrijden van onkruid werd een hele klus. Natuurlijk is het goed dat er geen bestrijdingsmiddelen meer gebruikt mogen worden, want daarmee vervuilen we ons grondwater. Daarom is gekozen om onkruid te branden of borstelen. Want zo voldoen gemeenten in ieder geval aan de gewenste beeldkwaliteit. Helaas zal het branden of borstelen zich blijven herhalen. Nadelen zijn dat het steeds tijd en geld kost Ook veroorzaakt het vaak overlast in verkeerssituaties. Verder verstoken we op deze manier nogal wat fossiele brandstoffen, terwijl we ons best doen om de klimaatdoelen te behalen.

Andere aanpak

Dat moet anders kunnen, dacht Normeco. Samen met TNO Delft is het bedrijf daarom zeven jaar geleden begonnen aan de ontwikkeling van de polymeervoeg StoneFlex, met vernieuwende eigenschappen in kracht en elasticiteit. StoneFlex is geschikt voor alle bestrating met voegen vanaf 1 mm tot zelfs 40 mm breed. Een groot voordeel is dat StoneFlex in Nederland wordt geproduceerd, zodat gemeenten direct bij de fabrikant kunnen inkopen. Medewerkers van de gemeenten worden door Normeco opgeleid en kunnen StoneFlex snel en eenvoudig zelf verwerken. Een gemeente kan er ook voor kiezen om het project in zijn geheel uit te laten voeren door Normeco, met vijf jaar garantie. Als binnen die tijd er toch onkruid zou ontstaan, dan wordt dat gratis hersteld. Een gevoegde bestrating levert namelijk het gehele jaar een opgeruimde beeldkwaliteit op. En dat voor een erg redelijke prijs.

Normeco
www.normeco.nl