GWW-materieel online taxeren

Artikel delen

TWA Taxaties & Advies is gestart met het online taxeren van bedrijfsmiddelen zoals machines voor grond-, weg- en waterbouw en transportmaterieel. De ervaren, gecertificeerde taxateurs van TWA maken naast hun expertise ook gebruik van de databases van partners BVA Auctions en Troostwijk Auctions zodat de waardebepalingen de reële marktwaarde op dat moment nauwgezet weergeven.

GWW-ondernemers die overwegen een bedrijfsmiddel te verkopen of gewoon willen weten wat de marktwaarde ervan is, krijgen via watismijnmachinenogwaard.nl binnen twee dagen een waarde-indicatie.

Vrijwel elke GWW-ondernemer heeft op dit moment te maken met de vraag of materieel vervangen zou moeten worden voor schonere machines en wat het huidige materieel nog op kan brengen als investering in nieuwe. De marktwaarde is veelal hoger dan de boekwaarde die uitgaat van een vaste afschrijvings­periode. Daarnaast kent iedereen wel de surplus assets die stof staan te vergaren. Vaak zijn deze meer waard dan men denkt. Maar die waarde is vaak niet duidelijk omdat ze boekhoudkundig meestal al zijn af­geschreven. “In drie stappen kan de ondernemer nu zijn materieel online aanbieden voor taxatie”, legt Arno Hendrikse, Directeur van TWA, uit. “Een gecertificeerd taxateur van TWA reageert doorgaans binnen twee dagen met een waardebepaling. Per opdracht kunnen maximaal drie machines tegelijkertijd worden aangeboden voor taxatie.”

Laagdrempelige service

Voor de taxatie rekent TWA 50 euro excl. B.T.W. per opdracht. “We doen dit om de ondernemer te helpen goede beslissingen te nemen” vervolgt Hendrikse. “Daarom is onze service zo laagdrempelig mogelijk gemaakt. Onze taxateurs zijn specialisten op diverse vakgebieden, zien bedrijven in heel Europa en hebben uitgebreide kennis van de lokale en wereldwijde markt. Zij hebben bovendien inzicht in de opbrengsten die door onze partners Troostwijk Veilingen en BVA Auctions voor machines worden gerealiseerd bij online veilingen. Daardoor geven onze waarde-indicaties altijd een reële marktwaarde aan, zoals deze op dit moment geldt. Vervolgens is het aan de ondernemer wat deze met de waardebepaling doet. Verkopen, upgraden, nog even laten staan, inruilen… alles is mogelijk. Overal ter wereld is vraag naar gebruikt materieel, ook als dit verouderd is of een mankement vertoont. Met deze nieuwe service hopen we dan ook bij te dragen aan de circulaire economie.”

Over watismijnmachinenogwaard.nl

De website watismijnmachinenogwaard.nl is een initiatief van TWA B.V. (voorheen Troostwijk Waardering en Advies) en partners Troostwijk Veilingen B.V. en BVA Auctions B.V. De taxateurs van TWA hebben jarenlange ervaring en zijn gecertificeerd. Ze zijn ingeschreven en aangesloten bij o.a. Federatie TMV, NRVT, VastgoedCert. en RICS. TWA is met name actief in de sectoren: agrarisch, bouw en infrastructuur, food, transport, retail, metaal en de grafische industrie.

TWA
www.twa.nl