De Schans komt met elektrische minilader Relly

Artikel delen

De bekende Knikmopsen zijn het ultieme hulpje van de bestratingssector. Ze krijgen er een broertje bij in de vorm van de Relly, een compacte elektrische aangedreven wiellader. De Schans komt zo tegemoet aan het groeiend aantal vragen naar machines zonder uitstoot, opdat bestratingsbedrijven niet worden uitgesloten van aanbestedingen.

de schans relly

De elektrische Relly is door De Schans in eigen huis ontwikkeld. Hij is wendbaar en eenvoudig te bedienen, heeft een proportionele joystick, een aanraakscherm en er zijn drie aparte menu’s voor de te gebruiken hulpstukken. De Relly R1.0 is de lichtste van de nieuwe serie wielladers met een hefvermogen van 1000 kg. Dan komt de Relly R1.3 (1300 kg hefvermogen) en in 2023 volgen de Relly R1.8 en R2.3. Die krijgen een cabine, zo vertelt Jan-Willem Slegh van het bedrijf uit Hedel. De Schans heeft gekozen voor Lithium-Ion accu’s van 30 of 40 kWh, waarmee bij normaal gebruik een hele werkdag haalbaar is.

Anders dan bij de Knikmops lopen er geen acht hydrauliekslangen door het knikpunt naar de giek. Om de kwetsbaarheid te verlagen is voor een proportioneel ventielenblok gekozen, waardoor er bij de Relly-wielladers enkel nog een pers- en een retourleiding door het knikpunt lopen. Door het proportionele ventielenblok is de bediening gemakkelijker af te stemmen op de werkwijze van de gebruiker.

De Schans BV
Standnr. 656
www.deschansbv.nl