Van Doorn toont elektrische veegwagen V65e

Artikel delen

De allereerste elektrische veegwagen van Nederland, een V65e, is aanwezig op de Infra Relatiedagen. Dat laat buitenruimtespecialist Van Doorn uit Geldermalsen weten. Diverse gemeenten in ons land hebben al in de praktijk kennis kunnen maken met deze te huren noviteit.

Van Doorn toont elektrische veegwagen V65e

Gemeenten ervaren dat de elektrische veegwagen niet alleen duurzaam, CO2-neutraal en emissieloos werkt, maar dat ook heel stil doet. Volgens Van Doorn combineert de V65e dat met een lange inzettijd en groot gebruiksgemak.

Zijn compacte truckchassis maakt deze veeg/zuigwagen ook op krappe locaties inzetbaar. Het unieke, gepatenteerde zuigsysteem maakt hem even krachtig als een vergelijkbare dieselmachine en gewoon 8 uur per dag inzetbaar in de wegenbouw voor alle soorten onderhoudswerkzaamheden. Zowel voor het lichte veegwerk (straatvuil) als voor het zware veegwerk (achter een asfaltfrees). Van Doorn laat tot slot weten, dat met de elektrische veegwagen op jaarbasis ruim 97 ton CO2 en 25.000 liter diesel kan worden bespaard.

Van Doorn
Standnr. 552.1
www.vandoornbuitenruimte.nl