Van Gelder investeert in uitstootarm materieel

Artikel delen

Wegenbouwaannemer Van Gelder is volop bezig het machinepark uitstootarmer te maken. Het bedrijf investeert daarvoor fors in enerzijds elektrisch materieel en anderzijds machines met Stage V motor. Nieuwste aanwinst wordt een volledig elektrische asfaltspreidmachine.

Tekst: Pieter de Mos

infradagen VanGelderDe Dynapac asfaltspreidmachine heeft een werkbreedte van 2,5 tot 5 meter en wordt in oktober van dit jaar geleverd. Eind vorig jaar leverde Van der Spek Vianen al een wals met zuinige en uitstootarme Stage V motor aan Van Gelder en arriveerde een eerste elektrische mobiele graafmachine. Deze 6 tons Volvo EW 60 werd door Limach uit Ede omgebouwd en wordt met name ingezet op projecten in grote steden. Ook heeft Van Gelder sinds kort meerdere elektrische vrachtwagens type Volvo FE in gebruik, waaronder drie met een knijperinstallatie en een asfaltvrachtwagen met een laadvermogen van 27 ton. Tot slot wordt nog voor de zomer een asfaltafwerkmachine met Stage V motor en werkbreedte van 3 tot 6 meter in gebruik genomen.

Uiteraard vertelt Van Gelder tijdens de Infra Relatiedagen graag waarom ze deze miljoeneninvestering doen: “Wij denken graag met onze opdrachtgever mee in vraagstukken rondom: duurzaamheid, burgerparticipatie, energietransitie, bouwteams en opleiden.”

Aannemingsmaatschappij Van Gelder
Standnr. 110
www.vangelder.com