De populairste minigraver mag gezien worden

Artikel delen

De Kubota U10-5 is de populairste minigraver van Nederland en dat is niet voor niks. Hij is ultracompact, betrouwbaar, stabiel en er valt snel en efficiënt mee te werken. Het unieke 3-wervelingen verbrandingssysteem van Kubota’s Stage V motor zorgt daarbij voor minder uitstoot, geluid en trillingen. Milieutechnisch scoort ook rupsdumper KC70H-4e van Kubota, want die is 100 procent elektrisch.

minigraver

De Kubota U10-5 is de populairste minigraver van Nederland. Hij heeft een verstelbare onderwagen, waardoor hij door zo’n beetje elke doorgang past en tegelijkertijd zeer stabiel kan werken.

In de 1000 kg klasse is de nieuwe U10-5 de opvolger van de jarenlang eveneens populaire U10-3. Kubota is al ruim een kwart eeuw markleider minigravers in Europa en de U10-5 is daarbij een van de paradepaardjes. Volgens Koen Meerman van de Kubota-importeur komt dat mede omdat hij eenvoudig is te bedienen, zeker nu de robuuste zijbediening standaard is. De binnendraaier is nu ook voorzien van een anti-diefstal systeem: alleen met een geprogrammeerde sleutel is de motor te starten.

De U10-5 dankt zijn populariteit mede aan de verstelbare onderwagen (van 750 tot 990 mm), waardoor hij door zo’n beetje elke doorgang past en tegelijkertijd zeer stabiel kan werken. De originele Stage V Kubota-motor heeft een vermogen van 7,6 kW en dat levert een hefvermogen op van 440 kg en een maximale graafdiepte van 1800 mm. Hij is eenvoudig per aanhanger te vervoeren.

Elektrische rupsdumper

Meerman vraagt ook aandacht voor de elektrische rupsdumper KC70H-4e. Die kan met zijn gewicht van 540 kg en beperkte breedte van 758 mm overal komen om tot 700 kg aan werkmateriaal te storten. Zijn vermogen van 4,4 kW wordt geleverd door een onderhoudsvrije LiMnCo-accu en daar kan hij een volle werkdag mee doorkomen. Opladen tot 80 procent lukt binnen 1,5 uur.

rupsdumper

Elektrische rupsdumper KC70H-4e kan een volle werkdag lang tot 700 kg aan werkmateriaal verplaatsen.

Meerman Machines
www.meerman.nl