MATEXPO-primeur: eerste elektrische minigraver van Takeuchi

Artikel delen

Tijdens MATEXPO presenteerde Verhoeven maar liefst vijf nieuwe machines van Takeuchi. Het prototype van de eerste elektrische minigraver, de 2 tons TB20e, stal daarbij de show. De volledig op batterijen werkende emissieloze machine is productiegereed, zodat de bestellingen niet lang op zich zullen laten wachten.

Elektrische minigraver

Takeuchi presenteerde vijf nieuwe machines, waaronder deze elektrische minigraver TB20e.

Volgens Verhoeven is de TB20e ideaal voor stedelijke en drukke, omsloten gebieden en levert hij dezelfde hoge prestaties als een conventionele TB216 op diesel. Hij heeft een nieuw kleurenscherm en kan bij normaal gebruik een werkdag lang actief zijn. Snelladen van 20 naar 80 procent doet hij in slechts 2 uur (externe oplader 360-460 V). Met de interne oplader van 95-265 V wordt dat circa 6 uren.

Andere nieuwe Takeuchi-machines

De 3,5 tons TB335R en 5 tons TB350R zijn binnendraaiers met een ruime en comfortabele cabine, een hoge stabiliteit, drie hydraulische functies, een goede bereikbaarheid van servicepunten en een brandstofvulpomp met automatische afslag en oprolmechanisme.

De TB395W is als opvolger van de populaire TB295W een nieuwe mobiele kraan met vierwielbesturing. Het cabine-interieur is volledig vernieuwd, inclusief een 8 inch touchscreen monitor. Op de vooras zit een nieuw remsysteem; Multi-Function grip zorgt voor optimale aansturing van uitrustingsstukken en er is optionele vierwielbesturing mogelijk.

Tot slot wordt dit vierde kwartaal van 2023 de opvolger gelanceerd van de immens populaire TB219. De nieuwe 2 tons TB320 minigraver beschikt over proportionele aansturing van de eerste en tweede hydraulische extra functies. Hij heeft zowel een enorme graafkracht voor zijn klasse als een groot hijsvermogen, onder andere dankzij de hoge stabiliteit van de machine. In het nieuwe interieur zien we een comfortabele mechanisch geveerde stoel en een DAB+ radio met Bluetooth & handsfree bellen functie.

Verhoeven Grondverzetmachines
www.verhoevenbv.com