Weeggegevens direct beschikbaar via het Pfreundt webportaal

Artikel delen

Voor de verwerking en afvoer van puingranulaat op locaties, verspreid over heel Nederland, gebruikt Kok Lexmond shovels die zijn uitgerust met een Pfreundt weegsystemen. “Deze weegsystemen staan via een webportaal rechtstreeks in verbinding met ons hoofdkantoor, zodat we de weegdata meteen kunnen verwerken”, zegt directeur materieel Henk Kok.

groot jebbink

Nadat Kok Lexmond in 2019 de eerste twee shovels op advies van GrootJebbink, exclusief dealer van Pfreundt weegsystemen voor de Nederlandse markt, had voorzien van de nieuwe weegsystemen, is het snel gegaan. Inmiddels zijn veertien shovels met het weegsysteem uitgerust. “Pfreundt is onze standaard geworden.”

Kok: “Het gemak van de Pfreundt-weegsystemen is bijzonder groot. Machinisten hoeven geen extra handelingen te verrichten en op het hoofdkantoor beschikken we snel over de gegevens voor bijvoorbeeld de facturatie. Bovendien is de kans op fouten bijna nihil.”

Mobiele puinrecycling

De shovels van Kok Lexmond worden door heel Nederland ingezet voor mobiele puinrecycling. “Het puingranulaat dat we op locatie produceren, wordt met de shovels in vrachtwagens geladen. Als een vrachtwagen is volgeladen, kan de shovelmachinist met een druk op de knop de bon printen, die de vrachtwagenchauffeur meekrijgt. Diezelfde gegevens staan op hetzelfde moment ook in onze eigen administratie.”

Goede ondersteuning

Bij de overstap op de Pfreundt weegsystemen is Kok Lexmond volgens Kok erg goed ondersteund door GrootJebbink. “Behalve snelle en goede service leveren ze ook kennis. Vooral bij de inrichting van ons systeem hebben ze actief meegedacht over de inrichting ervan. Dat was heel waardevol voor ons.”

GrootJebbink
www.grootjebbink.nl