Bij Volvo CE is verandering al begonnen

Artikel delen

Met de strijdkreet ‘Change begins here’ begon Volvo Construction Equipment eind mei aan een week vol presentaties van het laatste nieuws aan dealers, grote klanten en uiteraard de vakpers. Aan directeur Melker Jernberg de eer om die strijdkreet toe te lichten: “Als toonaangevende fabrikant van bouwoplossingen kunnen wij een verschil maken en de bal aan het rollen brengen. We willen verandering in onze eigen sector stimuleren door nuluitstoot na te streven en bovendien onze klanten helpen om hun activiteiten CO2-neutraal te maken.”

Tekst: Pieter de Mos 

De 20-25 tons EC230 wordt in Noorwegen uitgetest, omdat daar alle benodigde elektrische energie groen wordt opgewekt.

De 20-25 tons EC230 wordt in Noorwegen uitgetest, omdat daar alle benodigde elektrische energie groen wordt opgewekt.

Jernberg geeft aan dat Volvo CE zich volop inzet voor veranderingen op het gebied van duurzaamheid, elektromobiliteit en diensten. Dus kregen de bezoekers de volledige reeks elektrische compacte machines te zien, waaronder de tot nog toe grootste elektrische rupsgraafmachine. Deze 20-25 tons EC230 wordt in Noorwegen uitgetest, omdat daar alle benodigde elektrische energie groen wordt opgewekt. Hij kan een volledige werkdag van acht uur aan de slag en is volledig compatibel met de Combo2-Plug, een wereldwijd geaccepteerd standaard DC-oplaadsysteem voor elektrische voertuigen tot 500 kW.

Volvo kent ook een groeiend aanbod van productiviteits- en uptimediensten, zoals het programma voor CO2-reductie bij traditionele machines. Daarnaast is er een zeer efficiënt laadsysteem, waarbij ladingen met een vulgraad van 95-99 procent worden gehaald. Indrukwekkend was de nieuwe demonstratie- en testbaan van Volvo Autonomous Solutions, die tijdens de Volvo Days voor het eerst aan het publiek werd getoond. Er rijden elektrische voertuigen op accu’s en autonome voertuigen met het doel om bouwplaatsen veiliger, efficiënter en duurzamer te maken.

Volvo CE werkt ook volop aan digitale hulpmiddelen.

Volvo CE werkt ook volop aan digitale hulpmiddelen.

Digitale hulpmiddelen

Volvo CE werkt ook volop aan digitale hulpmiddelen, zoals EMMA (Electric Machine Management Application). Deze app is toegankelijk op smartphones, tablets en laptops. EMMA-gebruikers kunnen op afstand in één oogopslag de laadstatus, resterend batterijniveau, geschatte beschikbare werkuren en de geografische locatie van elke machine zien,. Hierdoor kunnen ze het oplaadproces efficiënter beheren (inclusief waarschuwingen over het batterijniveau) en de bedrijfstijd van de elektrische machines maximaliseren.

De Volvo Days zijn onderdeel van de alternatieve klantbenadering van het concern, dat heeft besloten om dit jaar niet aanwezig te zijn op de grote materieelvakbeurs Bauma, die eind oktober in het Duitse München wordt gehouden.

Volvo Construction Equipment: www.volvoce.com
In Nederland vertegenwoordigd door SMT: www.smt.network/netherlands/nl/