Nieuwe compacte wielladers in Next Gen-serie

Artikel delen

Caterpillar heeft de Next Gen (volgende generatie) serie machines uitgebreid met een drietal compacte wielladers: de Cat 906, 907 en 908. Als opvolgers van de M-serie hebben ze een opnieuw ontworpen cabine gekregen. Deze goed afgedichte en onder druk staande cabine verbetert de ervaring van de machinist met behoud van belangrijke functies, zoals de verhoogde vloerpedalen en beide zijdeuren. De besturing met joysticks is verder verbeterd en biedt meer mogelijkheden.

Compacte wielladerPrimeur in deze machineklasse zijn de in de cabine programmeerbare kickouts met high-definition roterende sensoren. Die zijn op de laderarmen gemonteerd en beschermen de machinist beter tegen ongewenste schokken en trillingen als gevolg van bakken die de grond raken en/of dumpstops op maximale hoogte. Een juiste kickout-werking verlengt volgens Caterpillar ook de levensduur van de bak met circa 20 procent.

De speciaal voor deze toepassing ontworpen Cat C2.8-motor voldoet aan Stage V en levert hetzelfde brutovermogen van 55,7 kW (74 pk) als de vorige motor, maar biedt 13 procent meer koppel. Dat zorgt voor betere wegprestaties en trekkracht. Zijn schakel-on-the-go-transmissie biedt hogere wegsnelheden tot 40 km/u. De grotere brandstoftanks (+30% voor de 906 en +12% voor de 907 en 908) zorgen voor langere werkcycli.

De Next Generation wielladers zijn uitgerust met een nieuwe standaard drukgecompenseerde klep die het mogelijk maakt dat de machinist tijdens heffen en kantelen gemakkelijker naadloos allerhande uitrustingsstukken kan bedienen.

Cat-dealer Pon Cat
www.pon-cat.com/nl