Van Kessel neemt trailers voor bevoorrading waterstof tankstations in gebruik

Artikel delen

De Van Kessel Groep uit Milheeze gaat zich toeleggen op de distributie van waterstof naar tankstations. Hiervoor heeft het Brabantse bedrijf 2 waterstof trailers in gebruik genomen. Van Kessel gaat de trailers inzetten voor de aanvoer van waterstof naar haar eigen tankstations en naar die van derden.

Truck met een trailer voor waterstof

De trailers bestaan uit 20ft containers met daarin lichtgewicht composiet cilinders waar waterstof onder een druk van 300 bar wordt opgeslagen. Elke trailer kan 400 kg waterstof vervoeren. De trailers zijn ontwikkeld en gebouwd door Wystrach GmbH, dat gespecialiseerd is in waterstof opslag- en distributiesystemen.

Truck met een trailer voor waterstofEr zijn in totaal 5 trailers besteld, die allen tussen Q3 2022 tot Q1 2023 worden uitgeleverd. Daarnaast bestelde Van Kessel onlangs nog een 6de trailer die is voorzien van een afleverinstallatie, waarmee het bedrijf vanaf medio 2023 waterstof aangedreven machines (zoals bv. graafmachines) op locatie gaat afvullen met waterstof.

Netwerk van waterstof tankstations

Waterstof is inmiddels geen onbekende meer voor Van Kessel. Sinds 2021 exploiteren zij het Hysolar Greenpoint waterstof tankstation in Nieuwegein. Daarnaast wordt op dit moment in Dordrecht een 2de waterstof tankstation gebouwd. Verder heeft de onderneming ook vergevorderde plannen voor waterstof stations op haar Greenpoint locaties in Oude-Tonge, Ede, Sliedrecht, Asten, Veghel, Bleiswijk, Zeewolde en Haps.

Truck met een waterstoftrailer

Joan van Kessel, Algemeen Directeur van Van Kessel: “Onze ambitie is om een toonaangevende speler op de Nederlandse waterstofmarkt te worden met een strategische netwerk van waterstof tankstations. Deze trailers gaan wij inzetten voor de bevoorrading van onze waterstof tankstations maar ook van stations van andere marktpartijen. Met meerdere partijen hebben we daar al overeenstemming over bereikt.

Over Van Kessel

De Van Kessel Groep uit Milheeze (gem. Gemert-Bakel) is al 101 jaar actief in de verkoop en distributie van (duurzame) brandstoffen en smeermiddelen, en exploitant van 40 tankstations in Zuid-Nederland. Momenteel timmert dit Brabantse familiebedrijf hard aan de weg met initiatieven in de energietransitie. Zo bouwde men onder de merknaam Greenpoint een netwerk van 14 clean energy tankstations met schone brandstoffen uit, worden er laadpalen bij bedrijven geplaatst en wordt momenteel in Dordrecht het tweede waterstof tankstation gebouwd.

Drone shot van truck met waterstoftrailer

Van Kessel
https://www.vankesselolie.nl/