Wat is een waterloze zaag?

Artikel delen

Een zaag die bij het doorzagen van de stenen stofafzuiging gebruikt in plaats van water. Om te zorgen dat de zaag blijft functioneren, zit er een filter in die regelmatig gedraaid moet worden. Dit gaat eenvoudig middels een knop op het bedieningspaneel.

De voordelen van een waterloze zaag:

  • Er hoeft geen water meegevoerd te worden naar de zaag;
  • Het scheelt in de aanschaf van een waterkar;
  • Het werkt schoner, omdat er geen water en stof meer over de grond lopen, wat namelijk voor erg veel troep zorgt.

Doordat klanten in de praktijk vroegen naar een oplossing om schoner te kunnen werken heeft Nimatech besloten om de waterloze zaag aan het assortiment toe te voegen. Het scheelt een hoop ruimte op de werkplek, aangezien men alleen een stroomkabel nodig hebt. Er kan overal gewerkt worden met deze zaag en hij kan overal heen verplaatst worden.

Probleem bij de wortel aangepakt

Technisch gezien is het verschil tussen de twee soorten zagen, dat er bij de waterloze zaag er een stofzuiger in zit die het stof direct wegzuigt bij het product. De oplossing zit dus in de kern van het probleem.
Er zijn zaagbladen voor verschillende materialen die gezaagd kunnen worden. Tenslotte is het fijn om te weten dat de zaag vrij compact opklapbaar is en daardoor makkelijk in de bus kan worden meegenomen.

Nimatech
www.nimatech.nl