De drie populairste doorgroeimogelijkheden in de bouw

Artikel delen

Denk jij aan werken in de bouw? Het is een grote branche die constant in ontwikkeling is. Daardoor kun je altijd doorgroeien en staat je carrière nooit stil. Je kan makkelijk aan de slag zonder diploma, bijvoorbeeld als bouwplaatsmedewerker of bouwopruimer. Naarmate je ervaring opbouwt komen er nieuwe mogelijkheden voor je. Je kan doorgroeien tot een nieuw beroep of je specialiseren in een van de vele opties. Om je een idee te geven hoe jij door kan groeien nadat je begint in de bouw zijn hier 3 populaire doorgroeimogelijkheden in de bouw op een rijtje.

Werken in de bouw

1. Projectplanner

Als projectplanner zorg jij voor de planning van verschillende projecten binnen het bedrijf waar je voor werkt. Je hebt verschillende taken: Je maakt planningen voor de projecten om ervoor te zorgen dat ze goed verlopen, je stemt de nodige processen af en en je analyseert de risico’s van je planning. Tijdens het project hou je ook de voortgang in vergelijking met je planning in de gaten en zorg je ervoor dat veranderingen in het proces doorgevoerd worden als die nodig zijn. Het komt erop neer dat je best wat verantwoordelijkheid hebt en je baan je genoeg uitdaging biedt, waardoor je je niet zal vervelen.

2. Manager Bedrijfsbureau

Als manager van het bedrijfsbureau speel jij een erg belangrijke rol in de voorbereidings- en uitvoeringsfase binnen een project. Je leidt medewerkers van de afdeling bedrijfsbureau, de afdeling van het bedrijf waar een hoop verschillende taken als administratie, secretariaat en automatisering worden uitgevoerd. Hier wordt het belangrijkste werk van het bouwbedrijf gedaan op de bouw zelf na. Als manager stuur je ook medewerkers buiten het bedrijfsbureau aan, bijvoorbeeld bouwplaatsmedewerkers en werkvoorbereiders, functies waarin jij je carrière in de bouw misschien wel begint met Binckwerk. Je bent een essentieel deel van het gehele proces van een bouwproject.

3. Projectvoorbereider

De laatste populaire doorgroeimogelijkheid in dit lijstje is werken als projectvoorbereider. Deze functie is enigszins vergelijkbaar met de eerder genoemde functie projectplanner, maar ze verschillen wel degelijk. Als projectvoorbereider ben je verantwoordelijk voor verschillende taken als het ontwerpen, berekenen, tekenen en begeleiden van bouwprojecten. Je werkt samen met aannemers en leveranciers en overleg je met ze over inkopen en personeel die nodig is voor een project.

Dat waren drie mogelijkheden om door te groeien in de bouw, maar zeker niet de enige. Wanneer je begint met werken in de bouw leer je je eigen talenten kennen, waardoor je een beter idee kan creëren over hoe jij door kan groeien. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Binckwerk
www.binckwerk.nl