Wacker Neuson zet in op zero emissie

Artikel delen

Wacker Neuson maakt de switch naar de E-machine gemakkelijk: het emissievrije portfolio varieert van accu-aangedreven stampers en batterij-aangedreven trilplaten, een intern vibratorsysteem voor betonconsolidatie tot elektrische dumpers, wielladers en graafmachines.

Man achter een batterij-aangedreven trilplaat

De eerste batterij-aangedreven, omkeerbare trilplaat met direct aandrijfsysteem.

Met het uitgebreide portfolio is de CO2-vrije bouwplaats vandaag al realiteit met Wacker Neuson. De zero emissie oplossingen zijn zeer geluidsarm. Dat maakt ze ideaal voor het werken in geluidsgevoelige gebieden, zoals rond zorginstellingen of op nachtelijke bouwplaatsen in het stadscentrum. Zonder directe uitlaatemissies zijn bovendien de operators en het bouwplaatsgebied beschermd. Dus langere tijd doorwerken is geen probleem, zelfs in slecht geventileerde omgevingen.

De emissievrije bouwmachines kunnen eenvoudig worden gestart met een druk op de knop, zijn intuïtief te bedienen en werken krachtig. De elektromotoren zijn verder bijzonder onderhoudsarm en uiterst efficiënt. Zo zorgen de e-machines voor lage bedrijfs- en energiekosten en bieden ze een breed spectrum aan toepassingen.

Noviteiten op Bauma

Elektrische wiellader

De populaire E-wiellader WL20e.

Op de beurs konden bezoekers uit de eerste hand ervaren hoe gemakkelijk het is om over te stappen. De populaire E-wiellader WL20e wordt al sinds 2015 in serie geproduceerd en werd op de Bauma als de derde generatie gepresenteerd met een krachtige lithium-ion oplaadbare batterij. Klanten kunnen in de toekomst kiezen uit drie batterijversies.

Ook nieuw: een volledig gesloten cabine. De machine kan dus het hele jaar door worden gebruikt; een voordeel in efficiëntie en comfort. Wacker Neuson presenteerde verder een absolute noviteit: de eerste batterij-aangedreven, omkeerbare trilplaat met direct aandrijfsysteem, die het toepassingsspectrum van batterij-aangedreven trilplaten opnieuw uitbreidt. De wisseling in de werkrichting gebeurt via de beproefde, hydraulische afstelling, zoals bij conventionele modellen. De trilplaat APU3050e met een werkbreedte van 50 centimeter en een centrifugale kracht van 30 kilonewton kenmerkt zich door zijn hanteerbaarheid en is, dankzij de laagste ontwerphoogte van alle omkeerbare trilplaten, ook het meest geschikt in de markt voor gebruik in smalle sleuven. Wacker Neuson heeft ook een nieuwe productgroep geëlektrificeerd, die het portfolio aanvult.

Naast nieuwe en bewezen producten van de zero emission serie, presenteerde het bedrijf op de beurs ook diensten met betrekking tot E-machines. Dat omvat bijvoorbeeld huuraanbiedingen, speciale financieringsmogelijkheden en elektrificatie van de bouwplaatsinfrastructuur.

Wacker Neuson
www.wackerneuson.com/zeroemission