Tweede Kobelco sloopkraan als Bauma-primeur

Artikel delen

De eerste werd bij aankomst in Europa al meteen ingezet bij de sloop van het Rotterdamse Dijkzicht Ziekenhuis. Daarom was als primeur voor bezoekers van Bauma een tweede 130 tons Kobelco SK1300DLC nodig. Met een hoogtebereik tot circa 40 meter is de ultra high reach SK1300 DLC het paradepaard van Kobelco, dat als marktleider en toenemende vraag ervaart naar krachtige machines.

De 130 tonner is een welkome aanvulling op het assortiment, dat verder bestaat uit de veel kleinere SK350DLC-10E (45 ton), SK400DLC-10E (50 ton) en SK550DLC-11 (62 ton).

Wat deze sloopkraan mede zo bijzonder maakt is de unieke vierdelige giekconfiguratie. Deze NEXT ADVANCE is speciaal ontwikkeld om op grotere hoogte met zwaardere tools te kunnen werken. Het zwaartepunt van de machine blijft daarbij laag dankzij de nieuwe scharnierende constructie. De maximale penhoogte van 40 meter maakt de ultra high reach giek geschikt voor een sloopschaar van 4,3 ton. Als overtreffende trap kan een korte giek wordt ingezet om sloopscharen tot 12 ton te gebruiken voor het slopen van betonfunderingen tot 8 meter diepte of het klein maken van gewapend betonresten voor transport en dergelijke.

Kobelco Construction Machinery Europe BV (KCME)
www.kobelco-europe.com