Manitou gebruikt Bauma waar het voor is bedoeld

Artikel delen

Manitou maakt van de aanwezigheid op de Bauma 2022 gebruik om professionals van over de hele wereld de nieuwste ontwikkelingen te tonen op het gebied van verreikers, hoogwerkers, grondverzetmachines en diensten. Daarbij wordt de Oxygen-strategie voor Zero Emission op de bouwplaats versterkt met de nieuwe elektrische knikarmhoogwerker 200 ATJE 4W met continue rotatie.

De nieuwe hoogwerker heeft dezelfde architectuur als de 200 ATJ E 2WS, maar een betere manoeuvreerbaarheid en hoger laadvermogen van de mand: 250 kg. Dat geldt ook voor de elektrische versies van de 160 en 180 ATJ E met giek. Ze hebben volgens Manitou hetzelfde prestatieniveau maar lagere eigendomskosten (TCO) dan de motoraangedreven hoogwerkers.

Verreikers

Noviteit op Bauma is de MT 625e elektrische verreiker met lithiumbatterij, waarvan de eerste leveringen gepland zijn voor 2023. Duurzaam zijn ook de MRT 2260 en 2660 e roterende verreikers, verkrijgbaar in volelektrisch of hybride, met keuze uit één of twee accu’s en uit één accu plus ‘range extender’.

Andere noviteit zijn de ULM verreikers. ULM staat voor Ultra Light Manitou en dat slaat op hun lage eigen gewicht. Bij de ULM-412 ligt dat tussen 2.550 en 2.750 kg en bij de ULM-415 tussen de 2.700 en 2.900 kg, zodat ze op een aanhanger vervoerd mogen worden. Ze hebben een hefvermogen van respectievelijk 1.250 en 1.500 kg en een werkhoogte van 4,30 meter.

Tot slot is het gamma knikladers met twaalf nieuwe modellen uitgebreid tot een totaal van 22. Ze zijn verkrijgbaar onder de merknamen Gehl AL (Articulated Loader) en Manitou MLA (Manitou Loader Articulated). De nieuwelingen bieden een laadvermogen van 700 kg tot 1,5 ton bij een hefhoogte tussen 2,50 meter (korte arm) en 3,07 meter (lange arm).

Manitou
www.manitou.com/nl-NL#1