Jongebruikte wielladers: profiteer van de voordelen

Artikel delen

Van Dijk Containers heeft recent geïnvesteerd in twee Hitachi wielladers voor op de recyclinglocatie in Genemuiden. Opvallend hierbij is de keuze voor zowel een nieuwe ZW220-7 als een ZW220-6 met Premium Used-label. Benieuwd naar de afwegingen bij die beslissing reisden we af naar de kop van Overijssel voor een gesprek met productmanager Ger-Jan van Dijk.

Wiellader

De ‘Premium Used’ ZW220-6 wordt op het buitenterrein van Van Dijk Containers gebruikt om puin te verplaatsen.

Ongelooflijk veelzijdig

“Hitachi’s nieuwe ZW220-7 is een ongelooflijk veelzijdige wiellader,” weet Ger-Jan, “die beschikt over veel kracht en souplesse, maar toch zeer wendbaarheid blijkt. De machine werkt met een hoogkiepbak en draait 12 uur per dag of 70 uur per week om tapijt aan te schuiven richting de recyclingmachines, verwerkte vloerbedekking te verplaatsen of vrachtwagens te laden.” Er is voor een ZW220-7 gekozen omdat die automatisch regenereert én – erg belangrijk – Hitachi als enige merk 5 jaar fabrieksgarantie aanbiedt zonder meerprijs. “Dat heeft de doorslag gegeven.”

Door de komst van de ruim 19 ton wegende shovel verhuisde de 16-tons ZW180-6 in eerste instantie naar het buitenterrein, waar deze is ingezet in de puinverwerking. De ervaring met een Hitachi ZW220 overtuigde Van Dijk Containers van het feit dat die wiellader ook goed uit de voeten kan in beperkte ruimte en dus moest er een vervanger komen. Door de lange levertijd van nieuwe machines viel de keuze op een jong gebruikte ZW220-6 met slechts 1.500 uur op de teller, waarbij alle beschikbare aanbouwdelen een-op-een zijn over te zetten.

De 19-tons Hitachi wiellader vervangt een ZW180-6 van 16 ton: meer kracht en toch voldoende wendbaar.

Grondig geïnspecteerd

Onder het Premium Used-label levert de Japanse constructeur modellen tegen een aantrekkelijke prijs en met nagenoeg dezelfde zekerheden als bij nieuw. Zo zijn alle machines grondig geïnspecteerd door een erkende Hitachi-specialist, waarbij onder fabriekslabel de nodige service is verleend en eventuele mankementen zijn verholpen. Hitachi Premium Used biedt keuze uit zowel betrouwbare wielladers (> 125 pk) als graafmachines op rupsen of banden. De grens ligt bij maximaal 5 jaar oud en niet meer dan 5.000 uur op de teller (3.500 uur voor minigravers).

De koper profiteert niet alleen van lagere afschrijvingskosten, maar weet zich ook verzekerd van 6 of 12 maanden garantie op het hydraulieksysteem en de aandrijflijn. De onderwagen of banden vertonen bovendien gegarandeerd minder dan 50% slijtage. Naast een onberispelijke historie is de servicegraad verder te verhogen door een onderhoudscontract af te sluiten.

Wiellader

VDC zet de eerder dit jaar door Hitachi Construction Machinery Nederland geleverde ZW220-7 in om tapijt aan te voeren richting de verkleiner (ZW220-7_1), het vervoeren van materiaal dat uit de shredder komt (ZW220-7_2) en het aanschuiven/ophogen van de berg niet recyclebare kunststoffen.

Altijd goede back-up

WielladerVan Dijk is zeer tevreden over beide ‘nieuwe’ wielladers en kruipt zo nodig zelf ook in de cabine. “Dat vind ik heerlijk, want tijdens het werken kan ik ongestoord bellen. De ZW220-7 is merkbaar stiller en comfortabeler dan de -6, die enkele uren per dag wordt gebruikt. Daarvoor zochten we een shovel die met beleid gebruikt is. Als er onderhoud nodig is, hebben we altijd een goede back-up.” Over ruggensteun gesproken; een belangrijk punt is ook de service vanuit Hitachi. “Mocht er iets zijn, dan is de monteur binnen een uur hier met de benodigde onderdelen.”

Wiellader

Hitachi
used.hitachicm.nl