Een coating met karakter

Artikel delen

Possehl is internationaal expert in toplagen voor landingsbanen, verkeerswegen, industriële vloeren, recreatie en industrie. Door heel Nederland liggen prachtige toplagen die al meer dan 20 jaar meegaan.

Creatieve creatie in de openbare ruimte

Eén van de toplagen van Possehl is de Thermoflex: een twee componentencoating die op veel verschillende ondergronden aangebracht kan worden. Van gekleurde fietssuggestiestroken op asfaltwegen en fietsoversteken tot hele creatieve creaties in de openbare ruimtes.

Spanningsvrij en zelfherstellend

Thermoflex is bovendien spanningsvrij en zelfherstellend, waardoor de toplaag én de ondergrond langer behouden blijven. De gekleurde suggestiestroken die het bedrijf in de jaren ’80 heeft aangebracht, presteren nog steeds goed. De lange levensduur levert zo flinke besparingen op.

15% milieuvriendelijker

Maar de ontwikkelingen staan niet stil; ook Possehl werkt aan verduurzaming. Daarom heeft het bedrijf een aantal chemische componenten in de harsen vervangen door natuurlijke componenten. De Bio-Based harsen in de toplaag zijn nu 15% milieuvriendelijker. Bovendien strooit het bedrijf altijd af met materialen die gegarandeerd hun kleur behouden. Dat kan zijn natuurgesteente, wat door en door gekleurd is, of zelfs met volledig circulair kleurvaste materialen.

Gekleurde fietssuggestiestroken op een asfaltweg.

Experience Center

Sinds dit jaar heeft Possehl een heus Experience Center in Oosterhout, Noord-Brabant. Relaties kunnen hier kennismaken met alle afstrooimaterialen en coatings. Zo kun je ter plekke mengen, kleuren toevoegen en de materialen testen en voelen. Ook is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan en op advies van de relatiemanagers afstrooimaterialen combineren met de coating. De beleving zorgt ervoor dat de relatie aan het einde van de dag genoeg monsterplaatjes heeft om een gedegen keuze te maken. Zo geeft het meteen een beeld of het passend is bij het project.

Trots

Dat Possehl trots is op hun groei en ontwikkelingen van de laatste tijd is een gegeven. Ze delen dit dan ook graag met hun relaties. Het Experience Center is daar een goed voorbeeld van. Vandaar dat Possehl het jaar 2023 goed wil beginnen. In januari staan ze met een eigen stand op de InfraTech beurs in Ahoy. Deze beurs is al bijna 30 jaar dé plek voor de gehele keten om laagdrempelige ontmoetingen en open gesprekken te hebben. Het bedrijf zal dan met trots de nieuwste ontwikkelingen delen met de bezoekers, maar ook zeker mooie projecten die ze hebben afgerond.

Meer weten over Possehl en de ontwikkelingen? Kom langs op de InfraTech beurs in Ahoy van 17 tot en met 20 januari en bezoek de stand met standnummer 4.306 in de Klimaat Zone in hal 4.

Possehl
www.possehl.nl